General Knowledge

Top General Knowledge Questions Answers English

In this post you will get Top General Knowledge Questions Answers which will always keep you ready for any competitive exams.

General Knowledge Questions Answers

Q1.Which is the first country to make constitution?

  1. India
  2. America
  3. Russia
  4. China

Correct Ans: B. America

Q2.Who is the first female President of any country in the world?

  1. Maria Estella Razabel
  2. Pratibha Devi Singh Patil
  3. Melania Knauss
  4. Caroline Mickelson

Correct Ans: A. Maria Estella Razabel

Q3.Who is the first Governor General of Pakistan?

  1. Khwaja Nazimuddin
  2. Sir Ghulam Muhammad
  3. Mohammad Ali Jinnah
  4. Bilal Mohammed

Correct Ans: C. Mohammad Ali Jinnah

Q4.Who is the first European to invade India?

  1. Napoleon
  2. marcopolo
  3. Alexander
  4. Vasco Da Gama

Correct Ans: C. Alexander

Q5.Which is the venue of the first conference of Non-Aligned Movement?

  1. Beijing
  2. Berlin
  3. moscow
  4. Belgrade

Correct Ans: D. Belgrade

Q6.Who is the first woman President of the United Nations General Assembly?

  1. margaret thatcher
  2. alexey lenov
  3. Maria Estella Razabel
  4. Vijay Lakshmi Pandit.

Correct Ans: D. Vijay lakshmi Pandit.

Q7.Who is the first person to fly by plane?

  1. Simon Colt
  2. margaret thatcher
  3. Henry Ford
  4. wright bandhu

Correct Ans: D. wright bandhu

Q8.Who is the first woman to climb Everest?

  1. bichendri pal
  2. Junko Tebai
  3. Arunima Sinha
  4. dicky dolma

Correct Ans: B. Junko Tebai

Q9.Who is the first person to sail around the world?

  1. Ferdinand Magellan
  2. abel tasman
  3. robert hook
  4. Vasco da Gama

Correct Ans: A. Ferdinand Magellan

Q10.Who is the first woman to go to space?

  1. style ride
  2. Valentina Tereshkova
  3. Kalpana Chawla
  4. Christiana Koch

Correct Ans: B. Valentina Tereshkova

Q11.Which is the largest ocean?

  1. South China Sea
  2. Gulf of Mexico
  3. Hudson ocean
  4. none of these

Correct Ans: C. Hudson ocean

Q12. Which is the largest church?

  1. Santa Cruz Basilica, Kochi
  2. Vasilica of St. Peter’s Vatican (Italy)
  3. St. Cathedral Church
  4. Cathedral of the Secret Heart

Correct Ans: B. Vasilica of St. Peter’s Vatican (Italy)

Q13.Which is the smallest bird?

  1. ostrich
  2. hummingbird
  3. sparrow
  4. none of these

Correct Ans: B. Hummingbird

Q14. Which is the tallest tower?

  1. Tower of Pisa
  2. Ashoka Pillar
  3. Qutub Minar (India)
  4. none of these

Correct Ans: C. Qutub Minar (India)

Q15.Which is the longest tributary river?

  1. Medira
  2. Sutlej
  3. Brahmaputra
  4. congo

Correct Ans: A. Medira

Q16. Which is the tallest mosque?

  1. Faizal Mosque (Pakistan)
  2. Taj ul Masjid (Bhopal)
  3. Zahir Mosque (Malaysia)
  4. Sultan Hassan Mosque, Cairo

Correct Ans: D. Sultan Hassan Mosque, Cairo

Q17. Which is the busiest commercial river?

  1. Rhine River
  2. amazon river
  3. Zaire River
  4. the river Thames

Correct Ans: A. Rhine River

Q18.Which is the biggest mosque?

  1. Masjid al-Haram (Mecca)
  2. Sultan Omar Ali Mosque (Brunei)
  3. Al Masjid un Nawabi (Medina)
  4. Jama Masjid Delhi)

Correct Ans: A. Masjid al-Haram (Mecca)

Q19.Which is the Intra-oceanic river?

  1. mekong
  2. Tiber River
  3. hwangho
  4. cromwell stream

Correct Ans: D. Cromwell stream

Q20. Which is the coldest state?

  1. siachen
  2. Kargil
  3. Vostal
  4. none of these

Correct Ans: C. Vostal

Q21. When is Martyr’s Day celebrated?

  1. 30 January
  2. 9 January
  3. January 1
  4. 15 January

Correct Ans: A. 30 January

Q22.Which of the following is not correctly matched?

  1. National Harmony Day – 30 January
  2. National Bird Day – 12 November
  3. Anti-Terrorism Day – 21 May
  4. Hindi Day – 14 September

Correct Ans: A. National Harmony Day – 30 January

Q23. When is ‘Social Empowerment Memorial Day’ celebrated?

  1. March 20
  2. March 21
  3. March 18
  4. March 19

Correct Ans: A. March 20

Q24.Who among the following’s birthday is celebrated as ‘Doctors Day’?

  1. Dr. S. Radhakrishnan
  2. Dr. Zakir Hussain
  3. Dr. B. R. Ambedkar
  4. Dr. Vidhanchand Rai

Correct Ans: D. Dr. Vidhanchand Rai

Q25. ‘Anti-Terrorism Day’ is celebrated on which date?

  1. May 21
  2. 18 september
  3. 30 January
  4. 31 October

Correct Ans: A. May 21

Q26. The birth anniversary of which great man is celebrated as ‘National Youth Day’?

  1. Chandrashekhar Azad
  2. Swami Vivekanand
  3. Mahatma Gandhi
  4. Sardar Bhagat Singh

Correct Ans: B. Swami Vivekanand

Q27. When is ‘Armed Army Flag Day’ celebrated?

  1. April 8
  2. 10 December
  3. 7 December
  4. March 8

Correct Ans: C. 7 December

Q28. Apart from Mahatma Gandhi, which other Indian leader’s date of birth is 2nd October?

  1. Bal Gangadhar Tilak
  2. Lal Bahadur Shastri
  3. Jai Prakash Narayan
  4. Subhash Chandra Bose

Correct Ans: B. Lal Bahadur Shastri

Q29. When is the National Consumer Rights Day celebrated in India?

  1. 24 October
  2. 25 November
  3. 24 December
  4. 25 September

Correct Ans: C. 24 December

Q30.Which of the following is not a national holiday?

  1. 26 January
  2. 25 December
  3. 2 October
  4. August 15

Correct Ans: B. 25 December

Q31.Who was the first Chief of Naval Staff of India?

  1. Admiral PG
  2. Bhaskar Soman
  3. Vice Admiral R. D. Katari
  4. Stephen Carlile

Correct Ans: A. Admiral PG

Q32.Who is the first foreign national to be awarded Bharat Ratna?

  1. Tim Cook
  2. Khan Abdul Gaffar Khan
  3. Nelson Mandela
  4. none of these

Correct Ans: B. Khan Abdul Gaffar Khan

Q33.Who was the first Chief of Army Staff?

  1. KS Thimaiya
  2. Jayant Nath Choudhary
  3. Rajendrasinhji Jadeja
  4. SM Srinagesh

Correct Ans: C. Rajendrasinhji Jadeja

Q34.Who is the first Indian to be awarded Bharat Ratna?

  1. Dr. Bhagwan Das
  2. Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
  3. Chakravarti Rajagopalachari
  4. Dr. Chandrasekhar Venkataraman

Correct Ans: B. Dr. Sarvepalli Radhakrishnan

Q35.Who was the first Commander-in-Chief of independent India?

  1. Tapishwar Narayan Raina
  2. Om Prakash Malhotra
  3. Sam Manekshaw
  4. General Cariappa

Correct Ans: D. General Cariappa

Q36.Who is the first Indian to win the Golden Globe Award?

  1. Rami Yusuf
  2. Aziz Ansari
  3. A. R. Rahman
  4. none of these

Correct Ans: C. A. R. Rahman

Q37.Who was the first Speaker of Lok Sabha?

  1. Ravi Rai
  2. Neelam Sanjiv Reddy
  3. Ganesh Vasudev Mavalankar
  4. Ananth Shayanam Iyengar

Correct Ans: C. Ganesh Vasudev Mavalankar

Q38.Who is the first Indian to receive Stalin Prize?

  1. Rabindra Nath Tagore
  2. Hasrat Mohani
  3. Saifuddin Kitchlew
  4. Yash Chopra

Correct Ans: C. Saifuddin Kitchlew

Q39.Who was the first Election Commissioner of India?

  1. s. P. Sen Verma
  2. T. Swaminathan
  3. Sukumar Sen
  4. K. V.K. Sundaram

Correct Ans: C. Sukumar Sen

Q40.Who is the first Indian to get the Magsaysay Award?

  1. Acharya Vinoba Bhave
  2. Palgummi Sainath
  3. ravish Kumar
  4. MS Swaminathan

Correct Ans: A. Acharya Vinoba Bhave

Q41.Who is the first Indian woman to cross the English Channel?

  1. Nisha Millet
  2. Bhakti Sharma
  3. Bula Choudhary
  4. Aarti Saha

Correct Ans: D. Aarti Saha

Q42.Who is the first woman to win gold medal in Asian Games?

  1. Kamaljit Sandhu
  2. Sakshi Malik
  3. PT Usha
  4. Anju Bobby George

Correct Ans: A. Kamaljit Sandhu

Q43.Who is the first Indian woman to receive Nobel Prize?

  1. annie besant
  2. Mother Teresa
  3. madam curie
  4. Malala Yousafzai

Correct Ans: B. Mother Teresa

Q44.Who is the first Indian woman to win Oscar award?

  1. Bhanu Athaiya
  2. Nargis Dutt
  3. Mehr Musa
  4. Saroj Khan

Correct Ans: A. Bhanu Athaiya

Q45.Who is the first woman to reach the summit of Everest?

  1. Arunima Sinha
  2. Bachendri Pal
  3. dicky dolma
  4. none of these

Correct Ans: B. Bachendri Pal

Q46.Who is the first Indian woman to go into space?

  1. V S Ramadevi
  2. Amrita Pritam
  3. Kalpana Chawla
  4. Sunita Williams

Correct Ans: C. Kalpana Chawla

Q47.Who is the first woman to become ‘Miss World’?

  1. Lara Dutta
  2. Rita Faria
  3. Sushmita Sena
  4. Aishwarya Rai

Correct Ans: B. Rita Faria

Q48.Who is the first woman Air Vice Marshal?

  1. Mary Leela Rao
  2. Sucheta Kadethankar
  3. Padma Bandopadhyay
  4. Tejaswini

Correct Ans: C. Padma Bandopadhyay

Q49.Who is the first woman to climb Everest twice in a row?

  1. Premlata Agarwal
  2. bachchendri pal
  3. Arunima Sinha
  4. Santosh Yadav

Correct Ans: D. Santosh Yadav

Q50.Who is the first woman chairperson of Indian Airlines?

  1. Bhanu Athaiya
  2. Sushma Chawla
  3. Durba Banerjee
  4. none of these

Correct Ans: B. Sushma Chawla

Q51.Which is the largest corridor in India?

  1. Jagannath Temple
  2. Rameshwaram Temple
  3. Badrinath Dham
  4. Kedarnath Temple

Correct Ans: B. Rameshwaram Temple

Q52.Which is the longest dam in India?

  1. Sardar Sarovar Dam
  2. Tehri Dam
  3. Hirakud Dam
  4. Bhakra Dam

Correct Ans: C. Hirakud Dam

Q53.Which is the highest waterfall in India?

  1. Dudhsagar Waterfall
  2. Talaiyar Waterfall
  3. Nohlikai Falls
  4. jog or garsoppa

Correct Ans: D. Jog or Garsoppa

Q54.Which is the longest river of South India in India?

  1. Godavari
  2. Gandak
  3. Kaveri
  4. Narmada

Correct Ans: A. Godavari

Q55.Which is the longest road in India?

  1. grand trunk road
  2. Munnar Road
  3. Leh Manali State Highway
  4. Neral-Matheran road

Correct Ans: A. Grand Trunk Road

Q56.Which is the longest tributary of India in India?

  1. Sutlej
  2. Bhagirathi
  3. Yamuna
  4. Chenab

Correct Ans: C. Yamuna

Q57. Which is the tallest door in India?

  1. India Gate
  2. Delhi Darwaza
  3. Buland Darwaza
  4. Gateway of India

Correct Ans: C. Buland Darwaza

Q58.Which is the largest freshwater lake in India?

  1. Govind Sagar Lake
  2. Barinag Lake
  3. Renuka Lake
  4. Wular Lake

Correct Ans: D. Wular Lake

Q59.Which is the longest river in India?

  1. Ganga River
  2. Bhagirathi
  3. Brahmaputra
  4. Sutlej

Correct Ans: A. Ganga River

Q60. Which is the largest salt water coastal lake in India?

  1. Chilka Lake
  2. Vembanad Lake
  3. Sheshnag Lake
  4. Sambhar Lake

Correct Ans: A. Chilka Lake

Q61. When is the ‘International World Earth Day’ celebrated?

  1. 7 April
  2. 22 April
  3. February 28
  4. March 21

Correct Ans: B. 22 April

Q62.24 May is celebrated in what form?

  1. world poetry day
  2. Commonwealth Day
  3. World Disability Day
  4. World Theater Day

Correct Ans: B. Commonwealth Day

Q63.8 In what form is May celebrated?

  1. world telecommunications day
  2. world red cross day
  3. world standards Day
  4. Commonwealth Day

Correct Ans: B. World Red Cross Day

Q64. When is ‘World Heritage Day’ celebrated?

  1. May 3
  2. May 21
  3. 7 April
  4. April 18

Correct Ans: D. April 18

Q65. When is the National Day of the United States of America celebrated?

  1. July 1
  2. 4 July
  3. 4 January
  4. 20 January

Correct Ans: B. 4 July

Q66. ‘International Sun Day’ is celebrated every year on which day?

  1. 7 July
  2. 10 October
  3. January 1
  4. May 3

Correct Ans: D. May 3

Q67.Which of the following International Day is not celebrated in the month of March?

  1. World Environment Day
  2. world consumer rights day
  3. international women’s day
  4. all these

Correct Ans: A. World Environment Day

Q68. ‘Valentine’s Day’ is celebrated all over the world on which day?

  1. 14 september
  2. 14 November
  3. 14 February
  4. March 8

Correct Ans: C. 14 February

Q69.1 In what form is May celebrated?

  1. World Environment Day
  2. world health day
  3. international women’s day
  4. international labor day

Correct Ans: D. International Labor Day

Q70. When is ‘World No Tobacco Day’ celebrated?

  1. 11 July
  2. 22 April
  3. March 22
  4. May 31

Correct Ans: D. May 31

Leave a Reply

Your email address will not be published.