Daily Current Affairs

31 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 31 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 31 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

31 October 2021 Current Affairs In English

Q1- On which day the ’14th Urban Mobility Conference 2021′ has been inaugurated?

Answer – 29 October 2021
Recently on 29 October 2021 the 14th edition of Urban Mobility India ‘UMI’ conference has been organized by the Ministry of Housing and Urban Affairs

Q2-Who has inaugurated the 52nd edition of ‘IHGF-DELHI FAIR-AUTUMN 2021’?

Answer – Ramdas Athawale
The 52nd edition of ‘IHGF-DELHI FAIR-AUTUMN 2021’ was held between 28-31 October 2021 at India Expo Center & Mart, Greater Noida Expressway and was inaugurated by Ramdas Athawale, Minister of State for Social Justice and Empowerment.

Q3-Who has inaugurated the 2-day Apple Festival-2021 in Jammu and Kashmir?

Answer – Manoj Sinha
The two-day long Apple Festival-2021 has been inaugurated by the Lieutenant Governor of Jammu and Kashmir, Manoj Sinha at Sher-e-Kashmir International Convention Center ‘SKICC’ in Srinagar on 28 October 2021.

Q4-Which train became the first passenger train to run on fully electric traction?

Answer – Brahmaputra Mail
On 28 October 2021, the first passenger train in the Northeast region to run on fully electric traction arrived at ‘Kamakhya Station’ in Guwahati, Assam

Q5-Government has extended the term of RBI Governor ‘Shaktikanta Das’ for how many years?

Answer – three years
The tenure of Reserve Bank of India ‘RBI’ Governor ‘Shaktikanta Das’ has been extended by the central government for an additional three years till December 2024.

Q6-Who has been elected as the MD and CEO of Jammu and Kashmir Bank?

Answer – Baldev Prakash
The Reserve Bank of India ‘RBI’ has approved the appointment of Baldev Prakash as the Managing Director and ECO of J&K Bank with effect from the year 2022

Q7- Which state government has launched ‘FIFA for School Programme’?

Answer – Odisha
On 27 October 2021, Odisha State Chief Minister Naveen Patnaik has launched the world’s first FIFA for School program launched by Kalinga Institute of Social Sciences ‘KISS’ Bhubaneswar

Q8-Which day is observed as ‘World Psoriasis Day’?

Answer – 29 October 2021
Every year 29 October is observed as ‘World Psoriasis Day’ Psoriasis is a skin disease that causes itchy red scaly patches. This disease occurs most often on the skin of the knees, trunk, head and elbows

Q9-Which day is observed as ‘World Stroke Day’?

Answer – 29 October 2021
Every year 29 October is observed as ‘World Stroke Day’ This day is observed to raise awareness about the serious nature and high rate of stroke

Q10-Who has been selected as Project Director in PFC?

Answer – Rajeev Ranjan Jha
Rajiv Ranjan Jha has been selected as the Project Director in India’s largest power sector lender Power Finance Corporation Limited ‘PFC’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.