Daily Current Affairs

30 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 30 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 30 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

30 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is celebrated as the 80th Foundation Day of CSIR?

Answer – 26 September 2021
26 September 2021 is celebrated as the 80th Foundation Day of the Council of Scientific and Industrial Research ‘CSIR’ CSIR is known for its scientific and industrial contribution in various fields

Q2-Which country has won 2 silver medals in the Archery World Championships?

Answer – India
Indian archers won a silver medal in the Women’s Compound Team and Compound Mixed Team competitions at the World Archery Championships in South Dakota

Q3-Which space agency has launched ‘Landsat 9 satellite’ to monitor the Earth’s surface?

Answer – NASA
On 27 September 2021, the space agency ‘NASA’ has successfully launched a powerful satellite ‘Landsat 9’ to monitor the Earth’s land surface

Q4- On which day the winners of ‘Shanti Swarup Bhatnagar Awards 2021’ were announced?

Answer – 26 September 2021
The names of 11 scientists who received India’s highest science award for science and technology ‘Shanti Swarup Bhatnagar Award 2021’ were announced on 26 September 2021

Q5-Who has been elected as the first woman speaker of Gujarat Legislative Assembly?

Answer – Nimaben Acharya
Veteran MLA Nimaben Acharya has been unanimously elected as the first woman speaker of the Gujarat State Legislative Assembly on 27th September 2021

Q6-Who inaugurated the 17th Foundation Day of ‘National Disaster Management Authority’?

Answer – Amit Shah
Union Home Minister Amit Shah has inaugurated the 17th Foundation Day of ‘National Disaster Management Authority’ (NDMA) on 28 September 2021

Q7-Who has successfully test fired ‘Akash Price Missile’?

Answer – DRDO
DRDO has successfully test-fired a new variant of Akash missile ‘Akash Price Missile’ from the Integrated Test Range at Chandipur, Odisha on 27 September 2021

Q8-Who has launched the mobile app ‘Dekho Meri Dilli’?

Answer – Arvind Kejriwal
On 27 September 2021, Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal has launched a mobile app for Delhi Tourism named ‘Dekho Meri Delhi’

Q9-Who has been elected as the new President of AIMA?

Answer – C.K. Ranganathan
C.K. as the President of All India Management Association ‘AIMA’. Ranganathan has been elected for a period of one year till the National Management Conference is held in September 2022

Q10-Who has been elected as the Chairman of Audit Bureau of Circulations?

Answer – Devvrat Mukherjee
Debabrata Mukherjee has been elected as the Chairman of Audit Bureau of Circulations ‘ABC’ for the period 2021-22. Presently Devvrat Mukherjee works as Chief Marketing Officer in United Breweries Group

Leave a Reply

Your email address will not be published.