Daily Current Affairs

30 August 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 30 August 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 30 August 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

30 August 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been elected as the new Managing Director of IDFC?

Answer – Mahendra Shah
Recently on 24 August 2022 Mahendra N Shas has been elected as the new Managing Director MD of IDFC Ltd. He will take over from 1 October 2022

Q2-Which day has been celebrated as World Water Week recently?

Answer – from 23 August to 1 September 2022
Recently from 23 August to 1 September 2022 being celebrated as World Water Week it is an annual convention which is organized every year in the last week of August

Q3- On which day INS Vikrant will be inducted in Indian Navy?

Answer – 2 September 2022
On 2 September 2022 the Indian Navy will induct India’s first indigenously built aircraft carrier INS Vikrant in Kerala which has been built by Cochin Shipyard Limited at a cost of 20 thousand crores

Q4-Recently who has won the Abu Dhabi Masters Chess tournament?

Answer – Arjuna Erigasi
Recently on 25 August 2022, in the 28th Abu Dhabi Masters Chess Tournament, Indian Grandmaster Arjun Arigasi has won by defeating David Anton Guijaro of Spain with 7.5 points.

Q5- Where will India’s first 3D printed post office be opened?

North – Bengaluru
India’s first 3D printed post office to be opened in Bengaluru which is being constructed in Halasuru, Bengaluru and is being manufactured by L&T L&T is the only company in India to use 3D printed technology

Q6-Recently who has been elected as the 49th Chief Justice of India? You. Lalit?

Answer – 27 August 2022
Recently, Justice Uday Umesh Lalit has been elected as the Chief Justice of India. He was sworn in as the 49th Chief Justice of India by President Draupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan.

Q7- On which day Prime Minister Narendra Modi attended the Khadi festival in Ahmedabad?

Answer – 27 August 2022
Recently, on 27 August 2022, the Khadi festival at the Sabarmati Riverfront in Ahmedabad was addressed by the Prime Minister of India, Narendra Modi, it is being organized as the nectar festival of India’s independence

Q8- Recently who has successfully test fired Pinaka Extended Range Rocket at Porkhana?

Answer – DRDO
Recently, Pinaka Extended Range Rocket has been successfully test fired by DRDO in Rajasthan’s Pokhran firing range and this rocket has been developed by DRDA

Q9-Who has become the only player to play 100 matches for India?

Answer – Virat Kohli
Recently, Virat Kohli has become the only Indian player to play 100 T20I matches for India after playing Asia Cup 2022 in Dubai on 28 August 2022.

Q10- Which space agency’s Artemis 1 mission flew to the Moon on 29 August 2022?

Answer – NASA
Recently, on 29 August 2022, NASA’s Artemis 1 mission flew to the Moon. This spacecraft is scheduled to deploy some small satellites and put them in orbit after traveling to the Moon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *