Daily Current Affairs

30-31 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 30-31 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 30-31 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

30-31 August 2021 Current Affairs In English

Q1-The central government has extended the term of which bank’s executive director ‘PR Rajagopal’ by 2 years?

Answer – Bank of India ‘BOI’
PR Rajagopal, who is the Executive Director of Bank of India ‘BOI’, has been extended by the Central Government till the year 2024. His term was to end on 28 February 2022

Q2-Recently Amazon India has partnered with whom for ‘Karigar Mela’?

Answer – Tribes India
Recently Amazon India has partnered with Tribes India to launch ‘Karigar Mela’ which will help Amazon artisans to sell their products

Q3-Who has won Silver and Bronze medals in Javelin throw F46 event at Tokyo Paralympics?

Answer – Devendra Jhajharia and Sunder Singh Gurjar
India’s Devendra Jhajharia and Sundar Singh Gurjar won silver and bronze medals in the F46 javelin throw event at the Tokyo Paralympics

Q4-In which state two day ‘National Fair’ started?

Answer – Gujarat
A two-day national fair has been started in the state of Gujarat along with the state and union territories on 30 August 2021 and is organized by the Union Ministry of Women and Child Development

Q5-Which Indian shooter has won gold medal in Tokyo Paralympics?

Answer – Avni Lekhara
Indian shooter Avani Lekhara wins gold medal in 10m air rifle shooting at Tokyo Paralympics Avani Lekhara wins country’s first gold medal in Paralympic Games

Q6- Who has been selected by IndiGo as the Special Advisor?

Answer – Greg Saratsky
IndiGo has selected Greg Saratsky as its Special Advisor on 29 August 2021 Greg Saratsky joined IndiGo in October 2020 as a non-executive director

Q7-Which state government started free bus service for fish vendors?

Answer – Kerala
On 28 August 2021, Kerala State Chief Minister Pinarayi Vijayan launched the sea bus service to ferry women fish vendors from the coastal areas to the city

Q8- On which day ‘International Day Against Nuclear Test’ is celebrated?

Answer – 29 August 2021
Every year 29 August is celebrated as the International Day Against Nuclear Tests, initiated by the United Nations General Assembly in its 64th session on 2 December 2009

Q9-Which day is celebrated as ‘National Small Industries Day’?

Answer – 30 August 2021
Every year 30 August is celebrated as ‘National Small Industries Day’. The purpose of celebrating this day is to inspire and promote small industrial businesses

Q10-Who has inaugurated the ‘Ramayana Sammelan’ in Ayodhya?

Answer – Ram Nath Kovind
On 29 August 2021, President Ram Nath Kovind has inaugurated ‘Ramayana Sammelan’ in Ayodhya

Q11-Who has won bronze medal in discus throw at Tokyo Paralympics?

Answer – Vinod Kumar
Vinod Kumar won the bronze medal at the Tokyo Paralympics with a best effort of 19.91m in the men’s discus throw F52 event

Leave a Reply

Your email address will not be published.