Daily Current Affairs

29 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 29 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 29 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

29 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has set the Guinness Record for ‘Fastest Solo Cycling’ (Men)?

Answer – Col. Shripad Shriram
Indian Army officer Lt Col Shripad Shriram has created a new Guinness record for ‘Fastest Solo Cycling’ (Men) by covering a distance of 472 kms in 34 hours

Who has become the first Indian batsman to score 10,000 runs in Q2-T20 cricket?

Answer – Virat Kohli
Virat Kohli has become the first batsman for India to reach 10,000 runs in T20 cricket, Virat Kohli has become the 5th batsman worldwide in T20 cricket.

Q3-Which day is observed as the ‘International Day for the Complete Abolition of Nuclear Weapons’?

Answer – 26 September 2021
The ‘International Day for the Complete Abolition of Nuclear Weapons’ is observed annually on 26 September, the main objective of celebrating this day is to address one of the most pressing challenges of humanity: peace

Q4-Which station has become the first station to be completely solar powered?

Answer – Chennai Central Railway Station
The first railway station in India to be fully solar powered, Chennai Central Railway Station or Puratchi Thalaivar Dr. M. G. Ramachandran Central has become ‘DRM’

Q5- On which day the first ‘Palmaton’ was inaugurated in Haldwani, Uttarakhand state?

Answer – 26 September 2021
The state’s first and the largest special botanical garden ‘Palmaton’ was inaugurated in Haldwani, Uttarakhand state on 26 September 2021

Q6-Recently Assam Tea Research Institute has decided to tie up with whom?

Answer – Patanjali
Tokalai Tea Research Institute located in Jorhat district of Assam has decided to enter into an agreement with Patanjali Ayurved Limited

Q7- On which day ‘Swachh Survekshan 2022’ has been launched?

Answer – 27 September 2021
The seventh consecutive edition of the Swachh Survekshan has been launched by the Minister of Housing and Urban Affairs ‘Hardeep Singh Puri’ in New Delhi on 27 September 2021

Q8-Who has won bronze medal in ‘IOSC’ of India?

Answer – Vishnu Shivraj Pandian
Indian Vishnu Shivraj Pandian has won the bronze medal in the 10m Air Rifle event in the International Online Shooting Championship ‘IOSC’ on 26 September 2021

Q9- On which day Prime Minister Narendra Modi has launched Ayushman Bharat Digital Mission?

Answer – 27 September 2021
On 27 September 2021, Prime Minister of India Narendra Modi has launched Ayushman Bharat Digital Mission ‘ABDM’ through a video conferencing

Q10-Which state’s ‘Sojat Mehndi’ has received Geographical Indication tag?

Answer – Rajasthan
‘Sojat Mehndi’ of Rajasthan state has received Geographical Indication ‘GI’ tag by the government.

Leave a Reply

Your email address will not be published.