Daily Current Affairs

29 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 29 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 29 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

29 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has tied up with Google Pay?

Answer – SBI General Insurance
Recently SBI General Insurance has announced its technical collaboration with Google Pay. This agreement will enable SBI General to buy health insurance on Google Pay app

Q2-Recently which bank has tied up with Future Generali India Insurance?

Answer – Bank of India
Recently, Future Generali India Insurance ‘FGII’ has entered into a bancassurance agreement with Bank of India ‘BOI’ to further expand its general insurance products

Q3-Which day ‘K. R. Narayan’s 101st birth anniversary is celebrated as?

Answer – 27 October 2021
Recently the 10th President of India ‘K. R. Narayan’s 101st birth anniversary is celebrated on 27 October 2021. R. Narayan was elected as the 9th Vice President in the year 1992 and became the President in 1997

Q4-Which day is observed as ‘World Occupational Therapy Day’?

Answer – 27 October 2021
Every year 27 October is celebrated as ‘World Occupational Medicine Day’. This day was celebrated for the first time on 27 October in the year 2010

Q5-The Chief of Army General Staff of which country is on a 4-day visit to India?

Answer – British
On 26 October 2021 the Chief of the General Staff of the British Army ‘General Sir Mark Carlton-Smith’ is on a 4-day visit to India, during which he received the Guard of Honor at South Block and also laid a wreath at the National War Memorial

Q6-Which day is observed as ’75th Infantry Day’?

Answer – 27 October 2021
Recently, the Indian Army has celebrated 27 October 2021 as ’75th Infantry Day’.

Q7- When is ‘World Day for Audio-Visual Heritage’ celebrated?

Answer – 27 October 2021
Every year 27 October is observed as ‘World Day for Audio-Visual Heritage’ The purpose of this day is to raise awareness to recognize the importance of audio-visual documentation

Q8-Which Indian has been chosen as the new Defense Minister of Canada?

Answer – Anita Anand
On 26 October 2021, Prime Minister Justin Tudeau has selected Indian-Canadian politician Anita Anand as Canada’s new Defense Minister in a cabinet reshuffle

Q9- On which day the ’16th East Asia Summit’ was held?

Answer – 27 October 2021
Prime Minister Narendra Modi virtually participated in the 16th East Asia Summit, a forum led by prominent leaders in the Indo-Pacific, held on 27 October 2021

Q10-Recently RBI has imposed a fine of Rs.90 lakh on which bank?

Answer – Vasai Vikas Sahakari Bank Ltd.
The Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed a penalty of Rs 90 lakh on Vasai Vikas Sahakari Bank Limited for non-compliance of certain directions including classifying loans as NPAs and other instructions

Leave a Reply

Your email address will not be published.