Daily Current Affairs

29 June 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 29 June 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 29 June 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

29 June 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been elected as the new chief of Intelligence Bureau?

Answer – Tapan Deka
Recently, Tapan Deka has been selected as the new head of the Central Intelligence Agency in the Intelligence Bureau, before this post was Arvind Kumar, before assuming this post, Tapan Deka was working as a special director in the Intelligence Bureau.

Q2-Recently which day has been observed as ‘World MSME Day’?

Answer – 27 June 2022
Recently 27 June 2022 has been celebrated as World MSME Day. In the year 2017, 27 June was designated as MSME Day by the United Nations General Assembly.

Q3-Recently which film has won the Transylvania Trophy in the 21st TIFF edition?

Answer – Utama
Recently on 25 June 2022, at the 21st edition of Transylvania International Film Festival held at Uniri Square, Cluj Napoca, Greece’s first film Utama has been awarded the Transylvania Trophy of 10,000 Euros

Q4-Recently who has been elected as the head of India Debt Resolution Company?

Answer – Avinash Kulkarni
Recently Avinash Kulkarni has been chosen as the new head of India Debt Resolution Company.

Q5-Recently which state has won the first Ranji Trophy title?

Answer – Madhya Pradesh
Recently, on 26 June 2022 at M. Chinnaswamy Stadium in Bengaluru, Madhya Pradesh state won their first Ranji Trophy title by defeating Mumbai by 6 wickets.

Q6-Recently which day has been observed as International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking?

Answer – 26 June 2022
Recently 26 June 2022 has been observed as International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking. This day was celebrated for the first time in the year 1989 and this day is also known as World Drug Day.

Q7-Recently who has won gold medal in Kosanova Memorial 2022 Athletics Meet?

Answer – Navjit Dhillon
Recently, on 25 June 2022, Indian women’s discus thrower Navjit Dhillon won the gold medal with an effort of 56.24 meters at the Kosanova Memorial 2022 Athletics Meet in Almaty, Kazakhstan.

Q8-Recently who has won gold medal in Archery World Cup 2022 Stage-3?

Answer – Jyoti and Abhishek
Recently, on June 25, 2022, Archery World Cup 2022 Stage-3 in Paris, archers Jyothi Surekha Vennam and Abhishek Verma have won gold medal in compound mixed team event

Q9-Recently in which state the rare carnivorous plant species has been found for the first time?

Answer – Uttarakhand
Recently a rare carnivorous plant named ‘Utricularia fursellata’ has been found by the research branch of Uttarakhand Forest Department in the Mandal valley of Chamoli district of Uttarakhand state and has also been seen for the first time in the entire western Himalayan region.

Q10-Recently who has broken the world record in 400m hurdles?

Answer – Sydney McLaughlin
In the recent US Track and Field Outdoor Championships, Sydney McLaughlin broke her own world record of 51.42 seconds in the 400 meters hurdles in Oregon for the third time, which was earlier 51.42 seconds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *