Daily Current Affairs

29 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 29 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 29 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

29 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has inaugurated the BRO Annual Chief Engineers Conference in New Delhi?

Answer – Dr. Ajay Kumar
Recently, on 27 December 2021, Defense Secretary Dr. Ajay Kumar has inaugurated the annual Chief Engineer and Equipment Management Conference of Border Roads Organization ‘BRO’ in New Delhi

Q2- Recently Mahendra Prasad passed away, what was he famous for?

Answer – MP and industrialist
Recently in December 2021, Janata Dal ‘United’ Rajya Sabha MP and industrialist Mahendra Prasad passed away. For the first time in the year 1980, Mahendra Prasad was elected to the Lok Sabha on a Congress ticket

Q3-Who has been chosen by the Madhya Pradesh state government as the head of public relations?

Answer – Raghavendra Kumar Singh
Recently the Madhya Pradesh state government has selected 1997 batch IAS officer Raghavendra Kumar Singh as the new principal secretary and commissioner of the public relations department of the state

Q4-Who has been honored with the ‘Global Environment and Climate Action Award’?

Answer – Viral Desai
Recently, Surat-based industrialist Viral Desai has been awarded the prestigious Global Environment and Climate Action Citizen Award in Dubai. Viral Desai is popularly known as Greenman in Surat

Q5-Which state government has approved a 3-year action plan to strengthen ‘FPO’?

Answer – Rajasthan
Recently Rajasthan State Government Ashok Gehlot has approved a 3-year action plan to strengthen the Farmer Producer Organizations ‘FPO’ across the state

Q6- Which country’s court has fined Meta and Google $125 million?

Answer – Russia
Recently a Russian court fined Meta, formerly known as Facebook, $27 million and Google $98 million

Q7-Which country has launched high resolution camera satellite ‘Jiyuan-1 02E’?

Answer – China
Recently on 26 December 2021, the country of China has launched a satellite with a camera that can take pictures of the ground with a resolution of 5 meters

Q8-Recently who has laid the foundation of ‘Brahmos Manufacturing Centre’?

Answer – Rajnath Singh
Recently on 26 December 2021 the foundation of Technology and Testing Center ‘DTTC’ and ‘BrahMos Manufacturing Centre’ has been laid by Defense Minister Rajnath Singh

Q9-Recently who has released the fourth report of ‘The Healthy States, Progressive India’?

Answer – NITI Aayog
Recently on 27th December 2021, NITI Aayog has released the fourth edition of ‘The Healthy States, Progressive India’ report ranking, performance of states for the year 2019 and 2020

Q10-Archbishop Desmond Tutu, who passed away recently, was honored with which award?

Answer – Nobel Peace Prize
Recently in December 2021 ‘Archbishop Desmond Tutu’ who helped to end apartheid in South Africa passed away

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *