Daily Current Affairs

29 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 29 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 29 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

29 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has launched the Fit India mobile app?

Answer – Anurag Singh Thakur
On 29th August 2021 the Minister of Youth Affairs and Sports ‘MYAS’ Shri Anurag Singh Thakur has launched the Fit India Mobile App. This mobile app is available for both IOS and Android platforms and will run on basic smartphones as well

Q2-Who has started the campaign for farmers?

Answer – Narendra Singh Tomar
Union Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar has launched a National Food and Nutrition Campaign for farmers and it was organized by Indian Council of Agricultural Research ‘ICAR’

Q3-Who has addressed the G20 Ministerial Conference?

Answer – Smriti Irani
For the first time, Union Minister for Women and Child Development Smriti Irani has addressed the G20 Ministerial Conference on Women’s Empowerment in Santa Margherita Ligur, Italy

Q4-Who has chaired the 37th ‘PRAGATI’ meeting?

Answer – Narendra Modi
On 25 August 2021, Prime Minister Narendra Modi has chaired the 37th edition of PRAGATI meeting, the meeting of ICT based multi-modal platform and the Central and State Governments were also involved in this meeting

Q5-Who has inaugurated the first ‘IBSA’ Youth Summit?

Answer – Anurag Thakur
On 26 August 2021, Minister of Youth Affairs and Sports Anurag Thakur has inaugurated the first India-Brazil-South Africa ‘IBSA’ Youth Summit through a video conferencing

Q6-Which state government has increased the state’s employee-salary?

Answer – Punjab
On 26 August 2021, Punjab State Government has announced to increase the basic pay of its state employees by 15% and reinstate some allowances

Q7-Who has approved Rs 524 crore fund for ‘MSME’ in the state of Tamil Nadu?

Answer – Small Industries Development Bank of India ‘SIDBI’
Small Industries Development Bank of India ‘SIDBI’ has approved a fund of Rs 524 crore for the development of Micro, Small and Medium Enterprises ‘MSME’ in the state of Tamil Nadu

Q8-India has gifted 40 ambulances to which country?

Answer – Bangladesh
India has gifted 40 life-saving ambulances to Bangladesh through the Benapole land port on 26 August 2021 The purpose of giving the ambulances is to support the wider efforts of the Government of Bangladesh dealing with COVID-19

Q9- On which day special assembly session of Punjab state will be held?

Answer – 03 September 2021
Punjab Council of Ministers has decided to organize a special assembly session on 03 September 2021 to commemorate the historic 400th Prakash Parv of Shri Guru Tegh Bahadur

Q10- In which state ‘Mera Kaam Mera Naam’ scheme will be started?

Answer – Punjab
On 27th August 2021, the Punjab cabinet has approved a new scheme ‘Mera Kaam Mera Naam’. The objective of this scheme is to help the unemployed youth of the state to improve their skills and increase their chances of getting a job

Leave a Reply

Your email address will not be published.