Daily Current Affairs

28 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 28 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 28 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

28 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as ‘Disarmament Week’?

Answer – 24 to 30 October 2021
It is observed annually in many countries as ‘Disarmament Week’ with the aim of promoting awareness and understanding of the issues of disarmament for the year 2021. This day is being observed from 24 to 30 October 2021

Q2-The former President of which country ‘Roh Tae-woo’ passed away in October 2021?

Answer – South Korea
Recently in October 2021, the former President of South Korea ‘Roh Tae-woo’ passed away, Roh Tae-woo served as the President of South Korea from the year 1988 to 1993

Q3- When is the ‘Global Media and Information Literacy Week’ observed?

Answer – 24 to 31 October 2021
24 to 31 October 2021 is being observed as ‘Global Media and Information Literacy Week’ for the first time this week was organized in the year 2011 in Fez, Morocco

Q4-Which day is celebrated as the accession day of Jammu and Kashmir?

Answer – 26 October 2021
Accession Day of Jammu and Kashmir is celebrated on 26 October 2021 In the year 1947, on 26 October, the then Maharaja Hari Singh of Jammu and Kashmir signed the Instrument of Accession to be a part of the world’s greatest democracy

Q5-Which city has won the award for the city with the most sustainable transport system?

Answer – Kochi
Kochi to be awarded the ‘City of the Most Sustainable Transport System’ award instituted by the Ministry of Housing and Urban Affairs in Delhi on 29 October 2021

Q6-The Chief Minister of which state has launched ‘Homeopathic Medicine Distribution’?

Answer – Kerala
On 25 October 2021 the Chief Minister of Kerala State ‘Pinarayi Vijayan’ has launched ‘Homeopathic Medicine Delivery’ against Kovid-19 for children

Q7-Who has launched India’s first voice-best social media app ‘Hutte’?

Answer – Rajinikanth
On 25 October 2021, Rajinikanth has launched his daughter Soundarya’s voice based social media platform ‘Hutte’. This app is India’s first voice-best social media app

Q8-Recently which two new things have been introduced by BCCI in IPL?

Answer – Ahmedabad and Lucknow
On 25 October 2021, the Board of Control for Cricket in India ‘BCCI’ has introduced Ahmedabad and Lucknow as two new teams in the Indian Premier League ‘IPL’ 2022

Q9- In which city ‘Radio over Internet Protocol System’ was inaugurated?

Answer – Kolkata
Radio over Internet Protocol ‘ROIP’ system has been inaugurated at Shyam Prasad Mukherjee Port, Kolkata on 25 October 2021

Q10-Who has started a ‘podcast series’ on the freedom movement?

Answer – G. Kishan Reddy
On 25 October 2021, Sanskrit Minister G. Kishan Reddy has started a ‘Podcast Series’ on the Freedom Movement

Leave a Reply

Your email address will not be published.