Daily Current Affairs

28 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 28 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 28 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

28 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently by whom has 34 satellites been launched?

Answer – OneWeb
OneWeb, a Low Earth Orbit ‘LEO’ satellite communications company has confirmed the launch of 34 satellites by Arianespace from Baikonur Cosmodrome after successfully launching its ‘Five to 50’ mission

Q2- Which state government has constituted a committee to identify 75 promising athletes for Olympics 2024?

Answer – Karnataka
The Karnataka State Government has constituted a committee to identify 75 promising athletes for the Olympics to be held in Paris in 2024. The government will give Rs 5 lakh for training supplement, sports kit to the selected 75 sportspersons

Q3-In which state NTPC has started the largest floating solar PV project?

Answer – Andhra Pradesh
National Thermal Power Corporation ‘NTPC’ has commissioned the largest floating solar PV project of 25 MW at its Simhadri Thermal Station reservoir in Visakhapatnam, Andhra Pradesh state

Q4-Who has been elected as the first woman governor of New York?

Answer – Kathy Hochul
Kathy Hochul elected as New York’s first female governor

Q5-Which state government has started giving benefits under ‘ONORC’ scheme?

Answer – Assam
The Assam State Government has started giving benefits to the people under the ‘One Nation One Ration Card ONORC’ scheme from 23 August 2021 and more than 2 crore 50 lakh families will be benefited under this scheme

Q6-Which state government has started the third phase of ‘Mission Shakti’?

Answer – Uttar Pradesh
The state government of Uttar Pradesh has started the third phase of ‘Mission Shakti’ for women, this mission has been started by the state government with the aim of promoting women’s safety and self-reliance

Q7-‘PNB Bank’ has given loan of how many crore rupees for the construction of Ganga Expressway project?

Answer – Rs 5,100 crore
On 21 August 2021, Punjab National Bank ‘PNB’ has transferred a loan of Rs 5,100 crore for the construction of Ganga Expressway in the state of Uttar Pradesh. This expressway will connect Meerut in Uttar Pradesh with Prayagraj

Q8-Recently who has become the new Director General of BSF?

Answer – Pankaj Kumar Singh
On 25 August 2021, Pankaj Kumar Singh, a 1988 batch Indian Police Service officer has been elected as the new Director General of BSF. Presently Pankaj Kumar Singh works as the Special Director General of BSF

Q9-Who has been elected as the new Lokayukta of Maharashtra state?

Answer – Vidyasagar M. Kanade
Former Bombay High Court Judge Justice Vidyasagar M. Kanade has been sworn in as the new Lokayukta of the state of Maharashtra on 19 August 2021. He was administered the oath by Maharashtra Governor Bhagat Singh Koshyari

Q10-Who has won silver medal in U-20 Athletics Championships?

Answer – Amit Khatri
In the men’s 10,000m race walk event, Amit Khatri won India’s second medal at the World Under-20 Athletics Championships by winning a silver medal, becoming second only to Kenya’s Heristone Vanioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.