Daily Current Affairs

27 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 27 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 27 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

27 September 2021 Current Affairs In English

Q1- On which day Guatemala’s Fuego volcano erupted?

Answer – 23 September 2021
On 23 September 2021, a massive eruption phase has begun at ‘Fuego Volcano’, one of Guatemala’s three active volcanoes

Q2-Who has been elected as the Additional Director General of the Indian Coast Guard Headquarters in Delhi?

Answer – Virendra Singh Pathania
The Defense Ministry has selected Virender Singh Pathania as the Additional Director General of the Indian Coast Guard Headquarters in Delhi to take charge from 30 September 2021

Q3-In which gulf ‘Cyclone Rose’ has formed?

Answer – Bay of Bengal
After Taucate and Yas, the third cyclone of the year 2021, the low pressure area formed in the Bay of Bengal, has intensified into Cyclone Gulab, this cyclonic storm is about 500 km southeast of Golpur

Q4- Recently ‘Kamala Bhasin’ passed away, what was she famous for?

Answer – Feminist activist and writer
Famous feminist activist and writer ‘Kamala Bhasin’ passed away recently in September 2021, Kamla Bhasin was a prominent activist in the women’s movement in India and other South Asian countries since the 1970s

Q5-HPCL has tied up with which bank for fuel payment?

Answer – ICICI Bank
Hindustan Petroleum Corporation Limited ‘HPCL’ has entered into an agreement with ICICI Bank for fuel payments

Q6-Who has been elected as the ambassador of WHO for Global Health Financing?

Answer – Gordon Brown
Former UK Prime Minister Gordon Brown has been announced by the World Health Organization to be the ‘WHO’ ambassador for global health funding

Q7-Which state government has increased the dearness allowance of employees to 11 percent?

Answer – Uttarakhand
The Chief Minister of the state of Uttarakhand ‘Pushkar Singh Dhami’ has decided to increase the dearness allowance ‘DA’ in the state to 11 percent, this decision will cost the government Rs 1800 crore per year

Q8-Who has been elected as the new Speaker of the Legislative Assembly of Tripura State?

Answer – Ratan Chakraborty
Ratan Chakraborty has been elected as the new Speaker of the Tripura Legislative Assembly in the state of Tripura. Ratan Chakraborty was a member of the Tripura Legislative Assembly and is an MLA from Khairpur constituency of West Tripura

Q9-Who has inaugurated the high power transmitter on the world’s highest radio station?

Answer – Anurag Thakur
On 25 September 2021, Union Minister of Information and Broadcasting Anurag Thakur has inaugurated the High Power Transmitter at World’s Highest Radio Station at Hambtingla, Kargil

Q10-Who has launched the State Soil Testing Laboratory in Kohima?

Answer – G. Kishan Reddy
In Kohima, Nagaland on 24 September 2021, Union Minister of State for Tourism G. Kishan Reddy launches State Soil Testing Laboratory in Directorate of Social and Water Conservation

Leave a Reply

Your email address will not be published.