Daily Current Affairs

27 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 27 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 27 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

27 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which country has launched ‘Shijian-21 Satellite’?

Answer – China
On 23 October 2021, China has launched ‘Shijian-21 Satellite’ from its Xichang with the aim of clearing space debris

Q2-Who has inaugurated the second phase of ‘Mahatma Gandhi National Fellowship’?

Answer – Dharmendra Pradhan
Union Minister for Skill Development and Entrepreneurship Dharmendra Pradhan has inaugurated the second phase of ‘Mahatma Gandhi National Fellowship’ on 25 October 2021

Q3-The police of which city has started a new initiative for women?

Answer – Hyderabad
On 23 October 2021 the ‘She’ unit of Hyderabad Police has started an initiative named ‘Saath Saath Ab Aur Bhi Paas’ for better safety and protection of women

Q4-India and which country has organized the joint tri-service exercise Konkan Shakti for the first time?

Answer – United Kingdom ‘UK’
On 21 October 2021, India and the United Kingdom ‘UK’ have started the first tri-service joint exercise called ‘Konkan Shakti 2021’ between the two countries. The sea phase of this exercise will end on 27 October 2021

Q5-Which day is celebrated as ‘International Artists Day’?

Answer – 25 October 2021
Every year 25 October is celebrated as ‘International Artist Day’ International Artist Day was established in the year 2014 by Canadian artist ‘Chris McClure’

Q6-Which day is celebrated as ‘World Opera Day’?

Answer – 25 October 2021
Every year 25 October is celebrated as ‘World Opera Day’ This day is celebrated on the birthday of George Bizet and Johann Strauss who are the world’s most famous composers of opera and operetta

Q7-Which day is observed as ‘International Dwarf Awareness Day’?

Answer – 25 October 2021
Every year 25 October is observed as ‘International Dwarfism Awareness Day’ to spread awareness for achondroplasia which causes dwarfism

Q8- Which country’s naval ship has left for Sri Lanka on a 4-day visit?

Answer – India
The 1st Training Squadron comprising Indian Naval Ships Sujatha, Shardul, Magar, Tarangini, Sudarshini and Coast Guard Ship Vikram is on a 4-day visit to Sri Lanka from 24 October 2021

Q9- On which day the 4-day conference of Army Commanders began in New Delhi?

Answer – 25 October 2021
The second conference of Army Commanders ‘2021’ has started in New Delhi on 25 October 2021, this program will last for four days

Q10-Who has launched the Atmanirbhar Swasthya Bharat Yojana ‘PM-ASBY’?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister Narendra Modi visited the state of Uttar Pradesh to launch the Pradhan Mantri Atmanirbhar Swasthya Bharat Yojana ‘PM-ASBY’ on 25 October 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.