Daily Current Affairs

27 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 27 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 27 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

27 August 2021 Current Affairs In English

Q1-India has gifted a medical oxygen plant to which country?

Answer – Nepal
To combat the COVID-19 pandemic, India has donated a medical oxygen plant to Nepal and it is a medical oxygen plant developed by the Defense Research and Development Organization ‘DRDO’ which is capable of serving 200 patients simultaneously.

Q2-Who has been chosen as the ambassador of Sporzo?

Answer – Leander Paes
On 26 August 2021, sports legend Leander Paes has been selected as the strategic advisor and ambassador at Sporzo G. is an online sports education company founded by Srinivasan

Q3-Which country’s navy has participated in the exercise ‘MALABAR-2021’?

Answer – Indian
Indian Navy along with US Navy, Japanese Maritime Self Defense Force and Royal Australian Navy have participated in the sea phase of Exercise ‘MALABAR-2021’

Q4-Future Retail Ltd. Who has been elected as CEO by ‘FRL’?

Answer – Sadashiv Nayak
On 25 August 2021, Future Retail Limited ‘FRL’ has selected Sadashiv Nayak as its Chief Executive Officer

Q5-Who has been elected as the new Director General of BSF?

Answer – Pankaj Kumar Singh
On 25 August 2021 Pankaj Kumar Singh, an officer of the Indian Police Service in the year 1988 batch has been elected as the new Director General of BSF Currently Pankaj Kumar Singh works as Special Director General of BSF

Q6-Who has been re-elected as the MD of ICICI Bank?

Answer – Sandeep Bakshi
Sandeep Bakshi has been approved for reappointment by the Reserve Bank of India ‘RBI’ as the MD and CEO of ICICI Bank

Q7-Who has inaugurated the ‘Vaccinet India Programme’?

Answer – M. Venkaiah Naidu
Vaccinet India Program, an ambitious initiative of Bangalore-based GiveIndia, was recently inaugurated by the Vice President of India, M. Venkaiah Naidu

Q8- Recently ‘Gail Omwaite’ passed away, what was she famous for?

Answer – author
Recently in August 2021, Dr. Gail Omwet, a famous American-born researcher and co-founder of Labor Liberation Dal, passed away. She has written more than 25 books

Q9-Which state government has started ‘Mission Vatsalya’?

Answer – Maharashtra
Maharashtra State Government has launched a special mission ‘Mission Vatsalya’ for the women who lost their husbands due to Kovid-19 infection

Q10-Recently who has been elected as the President of ‘AIFC’?

Answer – Aditya Thackeray
Maharashtra State Minister Aaditya Thackeray has joined Indian Football Coaches Association ‘AIFC’ on 25 August 2021 as ‘Honorary President’ and Aaditya Thackeray is also the head of Mumbai Football Association ‘MFA’

Leave a Reply

Your email address will not be published.