Daily Current Affairs

26 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 26 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 26 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

26 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day will be observed as ‘National Pension System Day’?

Answer – 01 October 2021
As part of the Amrit Mahotsav of Azadi, Pension Fund Regulatory and Development Authority ‘PFRDA’ has started a campaign under which the pension regulator will celebrate 01 October 2021 as ‘National Pension System Day’

Q2-Who has inaugurated the Center of Excellence at NITIE, Mumbai?

Answer – Piyush Goyal
On 23 September 2021, Union Minister of Commerce, Industry and Textiles Piyush Goyal has inaugurated the Center of Excellence in Logistics and Supply Chain Management at NITIE in Mumbai

Q3-Who has been re-elected as the President of Press Trust of India ‘PTI’?

Answer – Aveek Sarkar
Aveek Sarkar has been re-elected as the Chairman of Press Trust of India ‘PTI’ on 23 September 2021 Aviq Sarkar is also the Vice President and Emeritus Editor of Anand Bazar Group Publications

Q4-In which state the Chief Minister has unveiled the ‘Agar Policy 2021’?

Answer – Tripura
Tripura State Chief Minister ‘Biplab Dev’ has unveiled ‘Tripura Agar Policy 2021’ with an aim to transform the state’s economy and the target of this policy is to double the agarwood plantation by the year 2025

Q5-Who has ordered 118 tanks for the Indian Army?

Answer – Ministry of Defense
Defense Ministry has signed an agreement for the purchase of 118 Main Battle Tank ‘MBT’ Arjun for the Indian Army at a cost of Rs 7,523 crore

Q6-Which Indian actor was nominated for ‘International Emmy Awards 2021’?

Answer – Nawazuddin Siddiqui
Indian actors Nawazuddin Siddiqui and Vir Das have been nominated for the International Emmy Awards 2021 for the series ‘Aarya’

Q7-Which film has received the highest honor at the Swedish International Film Festival 2021?

Answer – Joji
Fahad Faasil’s Malayalam feature film ‘Joji’ has won the Best International Feature Film award at the Swedish International Film Festival 2021

Q8-Who has approved $251 million loan for urban flood management in India?

Answer – Asian Development Bank ‘ADB’
Asian Development Bank ‘ADB’ has approved a loan of $251 million for urban flood protection and management in the Chennai-Kosthalayar river basin in India

Q9-Which state will host the ‘Junior Men’s World Cup Hockey’ from 24 November to 05 December 2021?

Answer – Odisha
On 23 September 2021, Odisha Chief Minister Naveen Patnaik announced that the state of Odisha will host the Junior Men’s World Cup Hockey from 24 November to 05 December 2021.

Q10-In which state a two-day virtual ‘National Tribal Talent Pool Conclave’ was organized?

Answer – Odisha
A two-day virtual ‘National Tribal Talent Pool Conclave’ was organized in the state of Odisha from 23 to 24 September 2021. It was organized by Indian Institute of Public Administration ‘IIPA’ New Delhi and National Tribal Research Institute ‘NTRI’

Leave a Reply

Your email address will not be published.