Daily Current Affairs

26 November 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 26 November 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 26 November 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

26 November 2021 Current Affairs In English

Q1-The Chief Minister of which state Naveen Patnaik has approved the ‘Odisha Electronics Policy’?

Answer – Odisha
Odisha State Chief Minister Naveen Patnaik has approved the ‘Electronics Policy 2021’ on 23 November 2021 to promote electronics system design and manufacturing industry.

Q2-Recently L&T has tied up with which state government to make data communication?

Answer – Tamil Nadu
Recently Larsen & Toubro ‘L&T’ has entered into an agreement with Tamil Nadu State Government to establish data communication in Kancheepuram, Tamil Nadu State

Q3-Which day is observed as ‘Guru Tegh Bahadur Martyrdom Day’?

Answer – 24 November 2021
Every year 24 November is celebrated as ‘Guru Tegh Bahadur Martyrdom Day’ This day is also known as Shahidi Day Guru Tegh Bahadur was the father of tenth Sikh Guru, Guru Gobind Singh

Q4- On which day 37th edition of India-Indonesia CORPAT was held?

Answer – 23-24 November 2021
Indian Naval Ship ‘INS’ with Indonesian Naval Ship KRI Sultan Thaha Sayifuddin from 23-24 November 2021 is conducting 37th edition of Dagger Coordinated Patrol ‘CORPET’

Q5-Recently which bank has become the most organized bank in the world?

Answer – JP Morgan
Recently JPMorgan Chase has once again emerged as the most systematically important bank in the world according to the latest annual ranking of top lenders by global regulators

Q6-Recently who has approved the proposal to purchase ‘GSAT-7C satellite’?

Answer – Ministry of Defense
Recently Defense Acquisition Council ‘DAC’ for Indian Air Force ‘IAF’ has given approval for procurement of GSAT-7C satellite and related equipment at a cost of Rs 2,236 crore

Q7-Recently who has inaugurated the ‘Aadhaar 2.0’ workshop?

Answer – Ashwini Vaishnav
Recently a 3-day workshop titled ‘Aadhaar 2.0 Beginning of the Next Era of Digital Identity and Smart Governance’ has been inaugurated by the Union Minister of Electronics and Information Technology Ashwini Vaishnav

Q8-When will IGI airport become a ‘Net Zero Carbon Emission’ airport?

Answer – 2030
Videh Kumar Jaipuria, CEO of Delhi International Airport Limited ‘DIAL’ has announced that Delhi’s Indira Gandhi International Airport will become a ‘Net Zero Carbon Emission’ airport by 2030

Q9-In which state, 24th November 2021 is celebrated as Lachit Day?

Answer – Assam
Every year 24 November is celebrated as Lachit Day in the state of Assam. This day was first celebrated in the year 2017 and this day marks the birth anniversary of Lachit Borphukan

Q10-Which space agency has launched Dart spacecraft on 24 November 2021?

Answer – NASA
On 24 November 2021, the world’s first planetary defense system known as Dart spacecraft has been successfully launched by the space agency ‘NASA’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *