Daily Current Affairs

26 January 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 26 January 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 26 January 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

26 January 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently the Chief Minister of which state has launched ‘Apna Kangra’ app?

Answer – Himachal Pradesh
Recently in January 2022, the Chief Minister of Himachal Pradesh State Jai Ram Thakur has launched ‘Apna Kangra’ app.

Q2-Recently which Japanese person has been awarded Netaji Award 2022?

Answer – Shinzo Abe
Recently, on 23 January 2022, former Prime Minister of Japan Shinzo Abe has been awarded the Netaji Award 2022 by the Netaji Research Bureau.

Q3-Recently ‘R. Nagaswamy’ passed away, what was he a famous ?

Answer – Archaeologist
Recently in January 2022, renowned archaeologist, art historian and Padma Bhushan awardee ‘R. Nagaswamy’ passed away, Nagaswamy was the first director of the Department of Archeology, Government of Tamil Nadu

Q4-Recently who has won the mixed doubles title in the Syed Modi International Badminton Tournament?

Answer – Ishaan Bhatnagar and Tanisha Crasto
Recently on 23 January 2022, Ishaan Bhatnagar and Tanisha Crasto have won the mixed doubles title in the Syed Modi International Badminton Tournament

Q5-Recently which woman has won the women’s singles title in the Syed Modi International Badminton Tournament?

Answer – PV Sindhu
Recently on 23 January 2022, two-time Olympic medalist PV Sindhu has won the women’s singles title in the Syed Modi International Badminton Tournament

Q6- Recently who has been awarded ‘Assam Baibhav’?

Answer – Ratan Tata
Recently Ratan Tata has been honored with Assam’s highest civilian award ‘Assam Baibhav’ on 24 January 2022. Assam Governor Jagdish Mukhi has presented the award to the former chairman of Tata Sons in Guwahati.

Q7-Recently DGCA has imposed a fine of Rs 20 lakh on which airport?

Answer – Kolkata International Airport
Directorate General of Civil Aviation ‘DGCA’ has imposed a fine of Rs 20 lakh at Netaji Subhas Chandra Bose International Airport in Kolkata.

Q8-Which country has emerged as the largest exporter of Cucumber, Cucumber in the world?

Answer – India
‘India’ has emerged as the largest exporter of Cucumber, Cucumber in the world India exported over 1,23,000 MT of Cucumber, Cucumber with a value of US$ 114 million during April-October 2020-21

Q9-Recently which woman has been awarded the International Association of Working Women Award?

Answer – Sushmita Sen
Recently former Miss Universe Sushmita Sen has been honored with International Association of Working Women Award

Q10-Which day is celebrated as ‘National Girl Child Day’?

Answer – 24 January 2022
Every year 24 January is celebrated as ‘National Girl Child Day’ in India. This day is being celebrated since the year 2008 and this celebration is led by the Ministry of Women and Child Development

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *