Daily Current Affairs

26 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 26 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 26 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

26 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been elected as the MD of Chennai Petroleum Corporation?

Answer – Arvind Kumar
Recently Arvind Kumar who is the Executive Director of Indian Oil Corporation Limited ‘IOCL’ has been elected as Managing Director of Chennai Petroleum Corporation Limited ‘CPCl’

Q2-Who has been elected as the next Ambassador of India to Germany?

Answer – Harish Parvathneni
Harish Parvathneni, a 1990 batch Indian Foreign Service officer has been chosen as the next Ambassador of India to Germany and is currently the Additional Secretary of the Ministry

Q3-Who has become the first woman governor of New York?

Answer – Kathy Hochul
Kathy Hochul elected as New York’s first female governor

Q4- Recently who hosted the 11th meeting of BRICS High Representatives?

Answer – Ajit Doval
National Security Advisor Ajit Doval has hosted the 11th meeting of the BRICS High Representatives responsible for national security through a video conferencing on 24 August 2021

Q5-India has contributed 1 million dollars to which country to tackle climate problems?

Answer – Zimbabwe
The Government of India has contributed USD 1 million to the United Nations World Food Program ‘WEP’ to help the affected population in Zimbabwe to tackle climate problems

Q6- Who has been elected as the CEO of Fintech company Rapipay?

Answer – Nipun Jain
Recently Nipun Jain has been selected as the executive officer of fintech company Rapipay. Before joining Rapipay, Nipun Jain was working with ICICI Bank and Yes Bank

Q7-Which state government has announced a grant of Rs 7,200 crore to the borrowers who repay regular loans?

Answer – Assam
The Chief Minister of Assam State ‘Biswa Sarma’ has announced a grant of Rs 25,000 to each of the nearly 11 lakh borrowers who are making regular repayment of loans and the government will spend about Rs 7,200 crore for this

Q8-Recently Hydrogen producer NHPC Limited has tied up with?

Answer – Power Finance Corporation ‘PFC’
Recently Hydrogen producer NHPC Limited has entered into an agreement with Power Finance Corporation ‘PFC’ to finance hydroelectric projects by NHPC

Q9- Which state’s ‘Hariswami Das’ has been selected for the President’s Award?

Answer – Bengal
Hariswami Das, the headmaster of Shobhanagar High School, Malda, Bengal, has been selected for the President’s Award for the year 2021

Q10-Recently Microsoft has tied up with?

Answer – Invest India
Microsoft has tied up with Invest India, the national investment promotion and facilitation agency of the Government of India on 24 August 2021 to empower tech startups in India

Leave a Reply

Your email address will not be published.