Daily Current Affairs

26 April 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 26 April 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 26 April 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

26 April 2022 Current Affairs In English

Q1- Recently which day is celebrated as “English Language Day”?

Answer – 23 April 2022
Recently, 23 April 2022 has been celebrated as English Language Day, this day is celebrated on the birth anniversary and death anniversary of the famous writer William Shakespeare.

Q2- Recently who has been selected by Aditya Birla Capital as the CEO?

Answer – Vishakha Mulay
Visakha Muley has been selected by the board of Aditya Birla Capital as the next Chief Executive Officer (CEO) of Aditya Birla Capital. Presently Vishakha Muley serves as the Executive Director in charge of Proprietary Business, Corporate Banking, Markets and Transaction Banking. is

Q3- Recently which day is celebrated as “National Panchayati Raj Day”?

Answer – 24 April 2022
Recently 24 April 2022 has been celebrated as National Panchayati Raj Day. The first National Panchayati Raj Day was declared by Manmohan Singh on 24 April 2010 and every year on 24 April this day is celebrated by the Ministry of Panchayati Raj

Q4- Recently who has been fined 17 lakhs by RBI?

Answer – Manappuram Finance
Recently Reserve Bank of India “RBI” has imposed a fine of Rs.17 lakh on non-banking finance company Manappuram Finance for violating KYC norms and prepaid payment resolution norms.

Q5- Recently who has been appointed as the new CEO by P&G?

answer – L.V. Vaidyanath
LV who recently led the company’s business in Indonesia. Vaidyanath has been appointed by Procter & Gamble India P&G as its new CEO before Baidyanath u.s. Was the Chairman of the Indonesia Chapter of ASEAN Business Counseling

Q6- Recently who is the richest billionaire in healthcare sector in the year 2022?

Answer – Cyrus Poonawalla
Recently Cyrus Poonawalla, the founder of Sirm Institute of India, has become the richest billionaire person in the healthcare sector in the year 2022 according to the Hurun Global Health Care Rich List 2022, with a net worth of $ 26 billion.

Q7- Which country’s bowler Hamish Bennett has announced his retirement from cricket?

North – New Zealand
Recently New Zealand cricketer and fast bowler Hamish Bennett has announced his retirement from all forms of cricket.

Q8- In which state 165 feet tall Indian National Flag will be hoisted?

North – Manipur
Recently, Manipur Chief Minister N. Biren Singh has announced the installation of a 165 feet tall Indian National Flag at the Indian National Army Headquarters Complex at Moirang, Manipur State on the 78th anniversary of the Flag Hoisting Day observed at INS Martyrs Memorial Complex, Moirang in April 2022

Q9- Recently on which day Khelo India University Games 2021 has started?

Answer – 24 April 2022
Recently the start of 2nd Khelo India University Games 2021 has been announced by the Vice President of India M Venkaiah Naidu at Sri Kanteerava Indoor Stadium, Bengaluru on 24th April 2022

Q10- Government has announced how many metric tonnes of food grains production target for the year 2022-23?

answer – 328 MT
Recently in April 2022 National Conference on Agriculture: Kharif Campaign 2022 The government has announced the food grain production target of 328 million tonnes for the year 2022-23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *