Daily Current Affairs

25 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 25 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 25 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

25 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has inaugurated American Corner in Andhra University?

Answer – Andhra Pradesh
On 23 September 2021, the Chief Minister of Andhra Pradesh State Y. s. Jagan Mohan Reddy launches American Corner at Andhra University ‘AU’ in Visakhapatnam

Q2-Who has been elected as the new Chief Secretary of the state of Punjab?

Answer – Anirudh Tiwari
Anirudh Tiwari has been elected as the new Chief Secretary of Punjab State, before that the Chief Secretary of Punjab State was Vini Mahajan.

Q3- Which country’s Prime Minister has been honored by ‘SDG Progress Award’?

Answer – Bangladesh
Bangladesh Prime Minister ‘Sheikh Hasina’ has been honored with ‘SDG Progress Award’ by UN-sponsored Sustainable Development Solutions Network ‘SDSN’

Q4-Recently ‘DAHD’ has tied up with whom to improve livestock?

Answer – Bill & Melinda Gates Foundation
The Department of Animal Husbandry and Dairying ‘DAHD’ and the Bill & Melinda Gates Foundation have entered into a multi-year agreement to work together to bring about continuous improvement in the animal sector in India

Q5- On which day ‘International Day of Sign Languages’ is celebrated?

Answer – 23 September 2021
Every year 23 September is observed as ‘International Day of Sign Languages’

Q6-Who has been selected for the post of Secretary, Civil Aviation?

Answer – Rajeev Bansal
Air India Limited’s Chairman and Managing Director and IAS officer Rajiv Bansal will take over as Secretary, Ministry of Civil Aviation from 1 October 2021

Q7-A tea park will be set up at Chhayagaon in Kamrup district of which state?

Answer – Assam
Assam state government has announced to set up a tea park to promote tea production at Chaygaon in Kamrup district of Assam state

Q8-Drip irrigation system in the garden of Raj Bhavan was inaugurated by the Governor of which state?

Answer – Rajasthan
On 22 September 2021 the Governor of Rajasthan State ‘Kalraj Mishra’ has inaugurated Drip Irrigation System, Vermicompost Units and Azolla Production in the Garden of Raj Bhavan

Q9- Minister of State for External Affairs ‘Meenakshi Lekhi’ is on a visit to which country?

Answer – Uzbekistan
Minister of State for External Affairs ‘Meenakshi Lekhi’ is on an official visit to Uzbekistan and Switzerland from 23 September 2021

Q10-Who has been elected as the Vice Chancellor of Delhi University?

Answer – Yogesh Singh
Recently Yogesh Singh has been elected as the Vice Chancellor of Delhi University and currently Professor Puran Chand Joshi is the Interim Vice Chancellor

Leave a Reply

Your email address will not be published.