Daily Current Affairs

25 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 25 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 25 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

25 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which country has won the ‘Thomas Cup’ by defeating China?

Answer – Indonesia
For the first time since 2002, Indonesia won the ‘Thomas Cup Trophy’ after beating China 3-0 in the final in October 2021 and China won the ‘Silver Medal’

Q2-Which country has successfully test-fired ‘Hypersonic Missile Technology’?

Answer – America
In October 2021, the United States has successfully tested ‘Hypersonic Missile Technology’. This test was conducted at the NASA facility in Wallops, Virginia

Q3-Russia and which country have conducted the first joint patrol in the western Pacific Ocean?

Answer – China
Between 17 and 23 October 2021, warships from China and Russia carried out their first joint patrol in the western Pacific Ocean. The group of ships first passed through the ‘Tsugaru Strait’, which is considered to be international waters

Q4-Uttar Pradesh government has announced to change the name of which railway station?

Answer – Faizabad Railway Station
Uttar Pradesh State Government has announced to change the name of Faizabad Railway Junction to Ayodhya Cantt Railway Station. This station comes under Northern Railway zone which was opened in the year 1874

Q5- Who has been selected by ICRA as the Managing Director and Group CEO?

Answer – Ramnath Krishnan
Recently ICRA has elected Ramnath Krishnan as MD and Group CEO Ramnath Krishnan joined ICRA in the year 2020 and is currently the Chairman – Rating and Chief Rating Officer

Q6-Which day is observed as ‘World Development Information Day’?

Answer – 24 October 2021
Every year 24 October is celebrated as ‘World Development Information Day’, the purpose of celebrating this is to focus on improving the dissemination of information and public opinion among young people

Q7-Who has been elected as the High Commissioner of St. Vicente and the Grenadines?

Answer – S. Balachandran
Concurrently as the next High Commissioner of India to St. Vicente and the Grenadines, S. Balachandran has been selected as S. Balachandran resides in Paramaribo and is currently the Ambassador of India to the Republic of Suriname

Q8-Who has introduced his new book ‘Stars in My Sky’?

Answer – Divya Dutta
Actress and National Award winner Divya Dutta has introduced her new book ‘Stars in My Sky’ This is Divya Dutta’s second book before Divya Dutta became a writer in 2017 with her memoir ‘Me and Ma’.

Q9- Recently which state’s batsman ‘R. C. ‘Vasant’ passed away?

Answer – Tamil Nadu
Recently in October 2021, Tamil Nadu state batsman ‘R. C. Vasant’ died, averaging 32.26 in 22 first-class matches. C. Vasant had scored 1097 runs

Q10-Recently who has been elected as the President of Indian Weightlifting Federation ‘IWLF’?

Answer – Sahdev Yadav
Recently in October 2021, Sahdev Yadav has been elected as the President of Indian Weightlifting Federation ‘IWLF’ along with Shri Anande Gowda as General Secretary and Naresh Sharma as Treasurer

Leave a Reply

Your email address will not be published.