Daily Current Affairs

25 June 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 25 June 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 25 June 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

25 June 2022 Current Affairs In English

Q1- Where has the world’s largest freshwater fish been found recently?

Answer – Cambodia
Recently a 300 kg stingray, fish has been caught in the Mekong River in Cambodia which is the largest freshwater fish ever found. This fish is 2.2 meters wide and 3.98 meters long

Q2- Recently which day has been observed as World Rainforest Day?

Answer – 22 June 2022
Recently, 22 June 2022 has been celebrated as World Rainforest Day. This day is celebrated every year on 22 June with the aim of highlighting the importance of rainforests and spreading awareness about the need for their conservation.

Q3- Recently who has inaugurated the Jyotirgamaya festival?

Answer – G Kishan Reddy
Recently Jyotirgamaya, a festival showcasing the talent of unsung artists, has been inaugurated by Union Culture Minister G Kishan Reddy in New Delhi on 21 June 2022. This festival was organized on 21 June 2022 on the occasion of World Music Day

Q4- Recently which day has been celebrated as International Olympic Day?

Answer – 23 June 2022
Recently, 23 June 2022 has been celebrated as International Olympic Day. This day is celebrated to commemorate the founding of the International Olympic Committee which was founded by Baron Pierre de Coubertin on 23 June 1894.

Q5- Recently which airport has become the first airport in India to run entirely on renewable energy?

Answer – Delhi Airport
Recently, India’s first airport to be fully hydroelectric and solar powered from June 2022 has become the ‘Indira Gandhi International Airport’ in Delhi

Q6- Recently who has successfully launched India’s communication satellite GSAT-24?

Answer – ISRO
Recently, on 23 June 2022, ISRO successfully launched the communication satellite GSAT-24 from Kourou in French Ugana and the weight of this satellite is 4180 kg.

Q7- Recently the World Bank has approved additional funding of $250 million for which state?

Answer – Gujarat
Recently the World Bank has approved an additional $250 million funding to improve the means of education for the children of the state of Gujarat

Q8- Recently which day has been observed as United Nations Public Service Day?

Answer – 23 June 2022
Recently, 23 June 2022 has been celebrated as United Nations Public Service Day. The United Nations General Assembly on 20 December 2002 decided to celebrate this day on 23 June.

Q9- Recently which day is celebrated as International Widow Day?

Answer – 23 June 2022
Recently, 23 June 2022 has been celebrated as International Widow Day. This day is celebrated every year on 23 June all over the world with the aim of highlighting the rights and social security of widows.

Q10- Recently which country has launched a new batch of three remote sensing satellites?

Answer – China
Recently on 23 June 2022, China has successfully launched its three new remote sensing satellites from the Chijang Satellite Launch Center in Sichuan province of southwest China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *