Daily Current Affairs

25 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 25 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 25 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

25 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has constituted the Urban Development Authority for Madurai?

Answer – Tamil Nadu
Recently on 23rd December 2021 Tamil Nadu state government has passed a government order constituting a new urban development authority for Madurai city

Q2-Who has laid the foundation stone of Banas Dairy Kashi Sankul in Varanasi?

Answer – Narendra Modi
Recently, Prime Minister of India, Narendra Modi has laid the foundation stone of Banas Dairy Kashi Sankul ‘Complex’ in Uttar Pradesh State Industrial Development Authority Food Park in Varanasi.

Q3-Who has won the Junior US Open squash tournament?

Answer – Anahata Singh
Recently, on 22 December 2021, India’s Anahata Singh has won the Junior US Open squash tournament in the girls’ under-15 category in Philadelphia

Q4-Recently researchers from where have developed the first COVID-19 stainless steel?

Answer – Hong Kong
Recently the project team of Hong Kong University ‘HKU’ has developed the first COVID-19 stainless steel

Q5-Which day is celebrated as ‘National Farmers Day’?

Answer – 23 December 2021
Every year 23 December 2021 is celebrated all over India as ‘National Farmers Day’. This day is also known as Farmer’s Day, this day marks the birth anniversary of former Prime Minister Chaudhary Charan Singh

Q6-Recently who has been selected by the Indian Olympic Association ‘IOA’ as the Chef de Mission of India?

Answer – Harjinder Singh
Indian Olympic Association ‘IOA’ has selected Harjinder Singh as Chef de Mission of the country’s contingent for the upcoming 2022 Winter Olympics in Beijing

Q7-Recently book ‘Spice Statistics at a Glance 2021’ has been released by?

Answer – Narendra Modi
Recently on 21st December 2021 the book ‘Spice Statistics at a Glance 2021’ has been released by the Prime Minister of India Narendra Modi

Q8-Which country has won the ‘Asian Men’s Champions Trophy’ by defeating Pakistan?

Answer – India
Recently, after beating Pakistan 4-3, India took the third place in the five-team tournament and India’s team won the bronze medal in the Asian Men’s Hockey Championship

Q9-NASA-ISRO Which state’s ‘KUFOS’ has been chosen as the partner in the research program?

Answer – Kerala
Recently, Kerala University of Fisheries and Ocean Studies ‘KUFOS’ has been selected as a partner in the NASA-ISRO research program

Q10-Who has won his 11th National Billiards title?

Answer – Pankaj Advani
Recently in December 2021, Pankaj Advani has won his 11th National Billiards title by defeating Dhruv Sitwala 5-2 in the best 9 game final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *