Daily Current Affairs

25 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 25 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 25 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

25 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as ‘World Water Week 2021’?

Answer – 23 to 27 August 2021
It is an annual event organized by Stockholm International Water Institute ‘SIWI’ in the year 1991 being celebrated as World Water Week from 23 to 27 August 2021

Q2-Vedanta has discovered natural gas in which state?

Answer – Gujarat
Vedanta has discovered natural gas in a block of Gujarat state. It has been found in ‘OALP’ block of Bharuch district of Gujarat state

Q3-Which state government will provide cancer medicines at a discount?

Answer – Karnataka
Recently the Chief Minister of Karnataka ‘Basavaraj Bommai’ has announced to set up a society to provide medicines at subsidized rates for the treatment of cancer

Q4-Which has become the first PSU in the country to vaccinate all its workforce?

Answer – Northern Coalfields Limited ‘NCL’
Northern Coalfields Limited ‘NCL’ has become the first PSU in India to provide COVID-19 vaccine to all its employees and all their family members

Q5-Which country has fully approved the Pfizer vaccine?

Answer – America
On 23 August 2021, Pfizer-BioNtech’s COVID-19 vaccine has been fully approved by the US, becoming the world’s first COVID-19 vaccine to move from the Emergency Use Authorization ‘EUA’ phase to the fully approved phase. /p>

Q6-Whose book ‘Monk in a Merck’ was released?

Answer – Late Dr. Ashok Panagariya
Recently, in a virtual program on 23 August 2021, the book ‘Monk in a Merck’ by Late Dr. Ashok Panagariya has been released posthumously and Dr. Ashok Panagariya has also been awarded the title of Padma Shri

Q7- Recently the biography ‘The Kapil Sharma Story’ written by whom was released?

Answer – Ajitabha Bose
Recently Ajitabha Bose has written a biography ‘The Kapil Sharma Story’ on the life journey of Kapil Sharma and the foreword of this book is written by Dharmendra

Q8- With which bank India has signed a loan agreement of $ 500 million?

Answer – Asian Development Bank ‘ADB’
Recently, for the expansion of metro rail network in Bengaluru, the Government of India has tied up with the Asian Development Bank ‘ADB’ for a loan of $ 500 million

Q9-Which country has launched its first ‘Covid-19 Vaccine’ Medigen?

Answer – Taiwan
Recently the country of Taiwan has launched its first indigenously made ‘Kovid-19 Vaccine’ Medigen and the President of Taiwan ‘Tsai Ing-wen’ has received the first dose of this vaccine

Q10-Recently India and which country’s navy has conducted the exercise?

Answer – Philippine
Recently on 23 August 2021, 2 Indian Navy ships INS Rannvijay and INS Kora have conducted a sea exercise with Philippine Navy’s BRP Antonio Luna in the West Philippine Sea

Leave a Reply

Your email address will not be published.