Daily Current Affairs

24 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 24 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 24 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

24 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Prime Minister Narendra Modi sings during his 3-day visit to America on which day?

Answer – 22 September 2021
Prime Minister of India Narendra Modi sings on a 3-day visit to the US on 22 September 2021 Narendra Modi will address the high level meeting of the 76th session of the United Nations General Assembly and bilateral meeting with US President ‘Joe Biden’

Q2-Which player has tied up with Thums Up?

Answer – Mohammad Siraj
On 21st September 2021, Indian fast bowler Mohammad Siraj has tied up with ‘Thums Up’, a domestic soft drink brand owned by The Coca-Cola Company

Q3- Which space agency’s ‘VIPER’ rover will land near the Nobel Crater on the South Pole of the Moon?

Answer – NASA
NASA’s Volatile Investigating Polar Exploration Rover ‘VIPER’ will land near the western edge of Nobel Crater at the Moon’s South Pole, which is in the coldest region of the Solar System

Q4-Which day is celebrated as ‘World Rose Day’?

Answer – 22 September 2021
Every year 22 September is celebrated as ‘World Rose Day’. The main objective of celebrating this day is to spread hope and enthusiasm among people fighting cancer, towards the welfare of cancer.

Q5-Which day is observed as ‘World Rhino Day’?

Answer – 22 September 2021
Every year 22 September is celebrated as ‘World Rhino Day’. The main objective of celebrating this day is to spread awareness for 5 rhino species Sumatran Rhino, Black Rhino, Greater One-horned Rhino, Javan Rhino and White Rhino

Q6- With whom has Ukraine started military exercises?

Answer – NATO
Ukraine has started joint military exercises with the United States and other NATO countries on 20 September 2021

Q7-Who has been elected as the next Chief of Air Staff?

Answer – Air Marshal Vivek Ram Choudhary
‘Air Marshal Vivek Ram Chaudhary’ has been selected as the next Chief of the Air Staff, before this Air Marshal RK Bhadauria was in this post, who will retire from service at the end of September 2021

Q8-Which day is observed as ‘International Car-Free Day’?

Answer – 22 September 2021
Every year 22 September is observed as ‘International Car-Free Day’ This day is celebrated to motivate motorists to give up their cars for a day

Q9-Who has announced to invest $20 billion in renewable energy?

Answer – Adani Group
Adani Group to invest $20 billion over 10 years for clean energy generation, manufacturing, transmission and distribution of components

Q10- Where did the 76th session of the United Nations General Assembly begin?

Answer – New York
The 76th session of the United Nations General Assembly began in New York on 21 September 2021, in which more than 100 global leaders participated in the discussions

Leave a Reply

Your email address will not be published.