Daily Current Affairs

24 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 24 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 24 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

24 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has resigned as the CEO of ecommerce company ‘Myntra’?

Answer – Amar Nagaram
Recently, Amar Nagaram has resigned from his post three years after his appointment as the CEO of ecommerce company ‘Myntra’

Q2- Which country’s Foreign Secretary ‘Elizabeth Truss’ is on a 2-day visit to India?

Answer – UK
Britain’s Foreign Secretary ‘Elizabeth Truss’ is on a two-day visit to India from 22-24 October 2021 Elizabeth Truss is India’s Foreign Minister S. Will meet and talk to Jaishankar

Q3-Recently who has won gold medal in 50m backstroke?

Answer – Ridhima Virendrakumar
On 21 October 2021, swimmer Ridhima Veerendrakumar, who hails from the state of Karnataka, has won gold medals in the 37th Sub Junior and 47th Junior National Championships in 50m backstroke in Group I Girls in Bengaluru.

Q4-Which country has launched its first indigenous space rocket?

Answer – South Korea
On 21 October 2021, South Korea has launched its first indigenous space rocket and the name of this rocket is ‘Nuri’ which was launched from Narrow Space Center

Q5-Which day is celebrated as the ‘Jayanti of Ashfaq Ullah Khan’?

Answer – 22 October 2021
22 October 2021 is celebrated as the 121st birth anniversary of Indian independence activist and co-founder of Hindustan Socialist Republican Association ‘Ashfaq Ulla Khan’s birth anniversary

Q6-Who has won the title of Miss International World 2021?

Answer – Dr. Akshata Prabhu
Recently, in a grand event in USA, Dr. Akshata Prabhu has proudly raised India’s name by becoming the winner in Miss International World 2021, for the first time India has won the title of Miss International World

Q7-Which day is observed as ‘International Stuttering Awareness Day’?

Answer – 22 October 2021
Every year 22 October is celebrated as ‘International Stuttering Awareness Day’ International Stuttering Awareness Day ‘ISAD’ was designated on 22 October in the year 1998

Q8- On which day Punjab will host investors’ summit?

Answer – 26-27 October 2021
Punjab State is organizing Progressive Punjab Investors Summit ‘PPIS’ on 26th and 27th October 2021 with an objective to explore the investment opportunities offered by the state

Q9- Which state’s Prisons Department has set up ‘My Nation Stall’?

Answer – Telangana
Telangana State Prisons Department has set up ‘My Nation Stall’ to sell products made by prisoners Telangana State Prisons Department is one of the top consumer goods companies in the country

Q10-Who has elected its first female President?

Answer – Barbados
Barbados has elected ‘Dame Sandra Mason’ as its first female President, this will remove Britain’s Queen Elizabeth II as head of state and Dame Sandra Mason will be sworn in on 30 November 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.