Daily Current Affairs

24 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 24 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 24 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

24 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been elected as the new Chief Executive Officer of BrahMos Aerospace Limited?

Answer – Atul Dinkar Rane
Recently, Atul Dinkar Rane has been elected as the new Chief Executive Officer and Managing Director of ‘BrahMos Aerospace Limited’, which makes BrahMos supersonic cruise missile

Q2-Who has inaugurated the National Oxygen Management Program?

Answer – Dr. Bharti Praveen Pawar
Recently, on 22nd December 2021 at AIIMS New Delhi, Dr. Bharti Praveen Pawar, Union Minister of State for Health and Family Welfare has inaugurated the National Oxygen Management Program

Q3-India has successfully test-fired ‘Pralaya’ missile off the coast of Odisha on which day?

Answer – 22 December 2021
Recently, on 22 December 2021, India has successfully test-fired a short-range Surface to Surface Guided Ballistic Missile ‘Pralaya’ off the coast of the state of Odisha

Q4-Which airport has won the National Energy Conservation Award 2021?

Answer – Hyderabad
National Energy Conservation Award 2021 ‘GMR’ Hyderabad International Airport Limited has been awarded the Certificate of Merit by Bureau of Energy Efficiency under ‘NECA’

Q5-Which country has test-launched ‘Babur Cruise Missile 1B’?

Answer – Pakistan
Recently on 21 December 2021, Pakistan has successfully tested the advanced range version of its indigenous ‘Babur Cruise Missile 1B’

Q6-Foreign Secretary Harsh Vardhan Shringla is on a 2-day visit to which country?

Answer – Myanmar
Recently, Foreign Secretary Harsh Vardhan Shringla visited Myanmar on a 2-day working visit between 22 and 23 December 2021

Q7-Which day is celebrated as ‘National Mathematics Day’?

Answer – 22 December 2021
India celebrates 22nd December every year as ‘National Mathematics Day’, this day marks the birth anniversary of famous mathematician Srinivasa Ramanujan

Q8-Which woman has been chosen as the member of the Athletes Commission of BWF?

Answer – P.V. Indus
PV as a member of Badminton World Federation ‘BWF’ Athletes Commission. Sindhu has been selected as PV Sindhu has been inducted along with 5 others to serve as members for a period up to the year 2025

Q9-Recently ‘G.T. Nanavati’ passed away, what was he famous for?

Answer – judge
Recently retired Supreme Court judge Justice Girish T. Nanavati passed away in December 2021, in the year 1979 he was elected as a permanent judge of the Gujarat High Court

Q10-Recently with whom has the Central Bank of India signed an agreement?

Answer – U RGO
Recently Central Bank of India has signed a co-loan agreement with MSME Lending Fintech Platform ‘U RGO’ Capital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *