Daily Current Affairs

24 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 24 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 24 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

24 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has constituted a committee to identify 75 promising athletes for Olympics 2024?

Answer – Karnataka
Karnataka State Government has constituted a committee to identify 75 promising athletes for the Olympics 2024 to be held in Paris. The government will give Rs 5 lakh for training supplement, sports kit to the selected 75 sportspersons

Q2-Which airport has tied up with Medanta Hospital to set up a COVID-19 care centre?

Answer – Delhi International Airport Limited ‘DAIL’
Delhi International Airport Limited ‘DAIL’ has entered into an agreement with Medanta Hospital to set up a COVID-19 Care Center at Delhi Airport for all its employees and their families

Q3-Who has announced to name the road in Ayodhya after Kalyan Singh?

Answer – Keshav Prasad Maurya
Uttar Pradesh Deputy Chief Minister Keshav Prasad Maurya has said that the road leading to Ram Janmabhoomi in Ayodhya should be named after former Uttar Pradesh Chief Minister Kalyan Singh. asked to name

Q4-Recently who has launched 34 satellites?

Answer – OneWeb
OneWeb, a Low Earth Orbit ‘LEO’ satellite communications company has confirmed the launch of 34 satellites by Arianespace from Baikonur Cosmodrome after successfully launching its ‘Five to 50’ mission

Q5- How many crore rupees loan has been given by ‘PNB Bank’ for the construction of Ganga Expressway project?

Answer – Rs 5,100 crore
On August 21, 2021, Punjab National Bank ‘PNB’ has transferred a loan of Rs 5,100 crore for the construction of Ganga Expressway in the state of Uttar Pradesh. This expressway will connect Meerut in Uttar Pradesh with Prayagraj

Q6-Which state has started giving benefits under ‘ONORC’ scheme?

Answer – Assam
From 23 August 2021, the Assam State Government has started giving benefits to the people under the ‘One Nation One Ration Card ONORC’ scheme and more than 2 crore 50 lakh families will be benefited under this scheme

Q7-Who has announced to train youth under ‘PMKVY’?

Answer – Indian Railways
Under the Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana ‘PMKVY’, Indian Railways has exploited to train 3,500 unemployed youth from September 2021. Employment training of all these 3,500 youth will be organized by Northern Railway for the next 3 years

Q8- Which country’s Prime Minister has called ‘G7’ meeting for Afghanistan crisis?

Answer – British
On 24 August 2021 Britain’s Prime Minister ‘Boris Johnson’ has called a meeting of ‘G7’ leaders to discuss the crisis in Afghanistan This meeting has been called by the British to find ways to prevent the crisis from escalating

Q9-Who has been elected as the new Governor of Manipur State?

Answer – La Ganesan
La Ganesan has been elected as the new Governor of Manipur State by President Ram Nath Kovind on 22 August 2021. Earlier ‘Najma Heptulla’ was serving as the Governor of Manipur State till early August 2021

Q10-Which woman has won silver medal in U20 Championship?

Answer – Shaili Singh
On 22 August 2021, India’s budding long jumper Shaili Singh won the silver medal in the women’s long jump event at the World Athletics U20 Championships in Nairobi with a best effort of 6.59m

Leave a Reply

Your email address will not be published.