Daily Current Affairs

23 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 23 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 23 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

23 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as ‘World Alzheimer’s Day’?

Answer – 21 September 2021
World Alzheimer’s Day is observed every year on 21 September worldwide. Alzheimer’s is a disease that is an irreversible, degenerative brain condition that gradually affects the memory and thinking skills of humans

Q2-Who inaugurated the ‘Youth Conclave’ in Pulwama, Jammu and Kashmir?

Answer – Nishith Pramanik
Union Home Minister Nishith Pramanik has inaugurated a youth convention ‘Youth Conclave’ in Pulwama, Jammu and Kashmir on 20 September 2021

Q3-Which country has announced to export 2080 metric tonnes of Hilsa fish to India?

Answer – Bangladesh
The Government of Bangladesh has given permission to 52 business organizations to export Hilsa fish to India on the occasion of Durga Puja, this permission will remain till 10 October 2021, before that in 2020 Bangladesh exported 1450 metric tons of Hilsa fish to India.

Q4-Recently in September 2021, ‘Narendra Giri’ passed away, was he a famous?

Answer – President of Akhil Bharatiya Akhara Parishad
Recently in September 2021, the Mahant of Bade Hanuman Mandir of Prayagraj and President of Akhil Bharatiya Akhara Parishad Narendra Giri passed away

Q5-ADB has given $60 million loan to modernize electricity supply in which country?

Answer – Nepal
Recently Asian Development Bank ‘ADB’ has given a loan of $60 million for the ongoing ‘Electricity Grid Modernization Project’ to generate electricity communication and distribution systems in Nepal

Q6-Who has been elected as the Executive Director by the IT company ‘AGC’ Networks?

Answer – Anshuman Ruia
Anshuman Ruia of Essar Group has been elected by IT company ‘AGC’ Networks as its Executive Director on 20 September 2021

Q7-Which day is observed as ‘International Day of Peace’?

Answer – 21 September 2021
Every year 21 September is celebrated as ‘International Day of Peace’. The day was established by the United Nations General Assembly in the year 1981. The purpose of this day is to strengthen the ideals of peace among all people and among them

Q8-Recently ‘CSC’ eGovernance Services India Limited has tied up with?

Answer – DFPD
Recently ‘CSC’ eGovernance Services India Limited has entered into a model agreement with the Department of Food and Public Distribution ‘DFPD’ for business opportunity and increase in income of Fair Price Shops

Q9-Which bank has partnered with ‘Visa’ to offer credit cards to its customers?

Answer – Yes Bank
Recently Yes Bank has entered into a partnership with ‘Visa’ to offer better service and credit cards to its customers

Q10-India and which country’s navy has participated in the exercise ‘Samudra Shakti’?

Answer – Indonesia
Indian Naval Ships Shivalik and Kadmat, along with Indonesian Navy, arrived in Jakarta to participate in the third edition of the bilateral Abhyas ‘Samudra Shakti’

Leave a Reply

Your email address will not be published.