Daily Current Affairs

23 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 23 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 23 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

23 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which country has achieved COVID-19 vaccination of 100 crore people?

Answer – India
On October 21, 2021, the total dose of Kovid-19 vaccine administered in India has crossed 100 crore people, according to the CoWin website launched by the government, more than 70 crore people have been given the first dose of the vaccine

Q2-Who has been selected by OnePlus as its CEO and Head of the Region in India?

Answer – Navneet Nakra
OnePlus has selected Navneet Nakra as the CEO and Head of Operations for OnePlus India Region for India Navneet Nakra previously worked as Vice President, Chief Strategy Officer and Head of Sales in India

Q3-For which country’s former Test cricket umpire Fred Goodall passed away at the age of 83?

Answer – New Zealand
Recently Fred Goodall, former Test cricket umpire of New Zealand country passed away at the age of 83 Fred Goodall was New Zealand’s chief umpire during the 1970s and 80s

Q4-Former President of which country ‘Donald Trump’ has launched an app named ‘TRUTH Social’?

Answer – America
Former US President ‘Donald Trump’ has announced to launch his own social media app ‘TRUTH Social’ and news company to compete with ‘Big Tech’

Q5-Which day is observed as ‘Police Memorial Day’?

Answer – 21 October 2021
Every year 21 October 2021 is celebrated as ‘Police Commemoration Day’, this day is celebrated in memory of the sacrifice of 10 policemen who lost their lives in the year 1959 while guarding the Indian borders with China

Q6-Who has inaugurated the Infosys Foundation Vishram Sadan at AIIMS Jhajjar?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the Infosys Foundation Vishram Sadan at National Cancer Institute ‘NCI’ at Jhajjar Campus, AIIMS New Delhi on 21 October 2021

Q7-Recently which bank has been fined Rs 1 crore by RBI?

Answer – Paytm Payments Bank
Recently Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed monetary penalty of Rs.1 crore on Paytm Payments Bank Limited ‘PPBL’ for certain specified violations of the bank

Q8-Who has been chosen as the Jury President at the 2022 Berlin Film Festival?

Answer – Shyamalan
Indian-American filmmaker M. Night Shyamalan has been selected as the President of the International Jury for the 2022 Berlinale Film Festival

Q9-Which day is observed as ‘World Iodine Deficiency Day 2021’?

Answer – 21 October 2021
Every year 21 October 2021 is celebrated worldwide as ‘World Iodine Deficiency Day’ The main objective of celebrating this day is to create awareness about the importance of iodine in the diet

Q10- Recently who has been chosen by Adidas as the global brand ambassador?

Answer – Deepika Padukone
Indian female actor Deepika Padukone announces her partnership with Adidas to support Adidas women globally

Leave a Reply

Your email address will not be published.