Daily Current Affairs

23 March 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 23 March 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 23 March 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

23 March 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently which day has been celebrated as ‘World Puppet Day’?

Answer – 21 March 2022
Recently, 21 March 2022 has been celebrated as ‘World Puppet Day’ This day is celebrated every year with the aim of promoting puppetry and honoring the puppeteers around the world

Q2-Recently which day has been observed as ‘International Day for the Elimination of Racial Discrimination’?

Answer – 21 March 2022
Recently, 21 March 2022 has been celebrated as the International Day for the Elimination of Racial Discrimination, on 26 October 1966, the United Nations General Assembly adopted its resolution and announced to celebrate this day on 21 March every year.

Q3-Recently whose biography ‘Shri Dharmajivan Gatha’ was released?

Answer – Shastri Ji Maharaj
Recently, the biography of Shastri ji Maharaj, Shri Dharmajivan Gatha was released by the Prime Minister of India, Narendra Modi on the occasion of Bhava Vandana Park in Ahmedabad on 20 March 2022.

Q4- On which day delegation level talks were held at Hyderabad House, Delhi?

Answer – 20 March 2022
Recently External Affairs Minister S Jaishankar held delegation level talks with Australian Foreign Minister Alexander Schellenberg at Hyderabad House in Delhi

Q5-Who presented the Padma Awards for 2022 at Rashtrapati Bhavan?

Answer – Ramnath Kovind
Recently, a total of 128 awards were presented Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri awards for the year 2022 by the President of India Ram Nath Kovind on 21st March 2022 at Rashtrapati Bhavan

Q6-Recently which day has been celebrated as ‘World Poetry Day’?

Answer – 21 March 2022
Recently, 21 March 2022 has been celebrated as ‘World Poetry Day’. This day was first started by UNESCO in the year 1999 at its 30th General Conference in Paris.

Q7-Recently which day has been celebrated as ‘International Forest Day’?

Answer – 21 March 2022
Recently, 21 March 2022 has been celebrated as ‘International Forest Day’. The day was established by the United Nations General Assembly by resolution on 28 November 2012. Created for the purpose of

Q8-Recently which day has been observed as ‘World Down Syndrome Day’?

Answer – 21 March 2022
Recently, 21 March 2022 has been celebrated as ‘World Down Syndrome Day’. The syndrome was identified as a genetic disorder by the French physician Jerome Lejeune in 1959

Q9-Which day is celebrated by the state of Odisha as ‘Pakhal Day’?

Answer – 20 March 2022
Recently, 20 March 2022 is celebrated in the state of Odisha as ‘Pakhal Day’. This day shows the popularity of the staple food of the state since ages. This day was started for the first time

Q10- On which day Taj Mahotsav has started in Agra?

Answer – 20 March 2022
Recently, on 20 March 2022, a 10-day festival of arts, crafts and culture, the Taj Mahotsav was inaugurated in Shilpgram, Agra, it will be organized till 29 March 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *