Daily Current Affairs

23 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 23 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 23 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

23 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently with which bank has the Indian Navy signed an agreement?

Answer – IDFC First Bank
Indian Navy has signed an MoU with Infrastructure Development Finance Company ‘IDFC First Bank’ to launch ‘Honor First’

Q2-Adani Total Gas has bought what percent stake in ‘SMTPL’?

Answer – 50 percent
Adani Total Gas Limited has acquired 50% stake in Smart Meter Technologies Pvt Ltd ‘SMTPL’ and the objective of this acquisition is to manufacture gas meters with focus on prepaid smart meters

Q3-Who has won silver medal in U-20 Athletics Championship?

Answer – Amit Khatri
In the men’s 10,000m race walk event, Amit Khatri won India’s second medal at the World Under-20 Athletics Championships by winning a silver medal. Amit Khatri became second only to Kenya’s Heristone Vanioni

Q4-Who has been elected as the new Prime Minister of Malaysia?

Answer – Ismail Sabri Yakub
Ismail Sabri Yacoub is sworn in as the new Prime Minister of Malaysia on 20 August 2021 Ismail Sabri Yacoub has become the 9th Prime Minister of Malaysia and has been appointed as the Prime Minister by the King of Malaysia, Sultan Abdul Ahmed Shah

Q5-The former Chief Minister of which state ‘Kalyan Singh’ passed away?

Answer – Uttar Pradesh
Former Chief Minister of Uttar Pradesh state ‘Kalyan Singh’ passed away on 21 August 2021 at Sanjay Gandhi Post Graduate Institute of Medical Sciences ‘SGPGI’ in Lucknow, Uttar Pradesh

Q6-Which state government has announced a relief package for ‘GIDC units’?

Answer – Gujarat
The Gujarat State Government has announced a relief package of Rs 500 crore for industrial units located in GIDC areas on 21 August 2021 to provide relief from the destruction caused by the second wave of Kovid-19

Q7-In which state India’s tallest ‘Herbal Garden’ has been inaugurated?

Answer – Uttarakhand
Recently India’s highest ‘Herbal Garden’ has been inaugurated in the state of Uttarakhand. This garden is situated at an altitude of 11,000 feet in Mana village of Chamoli district of Uttarakhand state

Q8-Which state government has launched the third phase of ‘Mission Shakti’?

Answer – Uttar Pradesh
Recently the state government of Uttar Pradesh has started the third phase of ‘Mission Shakti’ for women.

Q9-Recently ‘Pradeep Guha’ passed away, was he a famous?

Answer – Media Celebrity and Film Producer
Famous media personality and film producer ‘Pradeep Guha’ passed away on 21 August 2021 at Kokilaben Dhirubhai Ambani Hospital Pradeep Guha was also the Vice President and Area Director of International Advertising Association Asia Pacific Region

Q10-NTPC has commissioned the largest floating solar PV project in which state?

Answer – Andhra Pradesh
National Thermal Power Corporation ‘NTPC’ has commissioned the largest floating solar PV project of 25 MW at its Simhadri Thermal Station reservoir in Visakhapatnam, Andhra Pradesh state

Leave a Reply

Your email address will not be published.