Daily Current Affairs

22 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 22 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 22 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

22 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently ‘Rajinderpal Singh Bhatia’ passed away, was he a famous?

Answer – leader
Recently in September 2021, former minister of Rajnandgaon district of Chhattisgarh state and BJP leader Rajinderpal Singh Bhatia passed away

Q2-Which country’s Canary Islands have a volcanic eruption on La Palma?

Answer – Spain
The ‘Cambre Vieja’ volcano on Spain’s Canary Islands has erupted on 19 September 2021. This volcano is located in a ridge to the south of La Palma Island that last erupted 50 years ago and about 80,000 people live on this island

Q3-Who released the book ‘Shining Sikh Youth of India’?

Answer – Rajnath Singh
Defense Minister Rajnath Singh has released a book titled ‘Shining Sikh Youth of India’ authored by Dr. Prabhleen Singh, Administrative Officer, Punjabi University Patiala

Q4-Who has been sworn in as the Chief Minister of Punjab State?

Answer – Charanjit Singh Channi
On 20 September 2021, Congress leader Charanjit Singh Channi was sworn in as the 16th Chief Minister of Punjab state and was elected the leader of the Congress Legislature Party on 19 September 2021

Q5-Who will celebrate ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ from 20-26 September 2021?

Answer – Ministry of Commerce
Commerce Ministry is organizing a special event ‘Commerce Week’ as part of ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ celebrations from 20-26 September 2021

Q6-India and which country has started the ‘Surya Kiran’ military exercise?

Answer – Nepal
The 15th edition of the Indo-Nepal joint military exercise ‘Surya Kiran’ has started in Pithoragarh on 20 September 2021, in which Infantry Battalions of India and Nepal have participated

Q7-Who has e-inaugurated five addiction treatment facility ‘ATF’ centres?

Answer – Mansukh Mandaviya
On 19 September 2021, Union Minister of Health & Family Welfare and Chemicals & Fertilizers ‘Mansukh Mandaviya’ has e-inaugurated 5 Addiction Treatment Facility ‘ATF’ centers

Q8- Who has been chosen by Facebook India as the head of public policy?

Answer – Rajeev Agarwal
Former IAS officer and former Uber executive Rajiv Agarwal has been selected by Facebook India as the Director of Public Policy.

Q9-Raja Ritwik of which state has become the 70th Grandmaster of India?

Answer – Telangana
‘Raja Rithvik’ of Telangana State has become the 70th Grandmaster of India Rithvik beats FIDE Master Fiken Vaclav of Czechoslovakia to score 4 rating points

Q10-Tata Power’s subsidiary ‘TP Solar Limited’ has announced to set up a 250 MW solar power plant in which state?

Answer – Maharashtra
Tata Power’s subsidiary ‘TP Solar Limited’ has received ‘Letter of Intent (Lol)’ from Maharashtra State Power Generation Company Limited for setting up of 250 MW Grid-connected Solar Photovoltaic Power Plant in the state of Maharashtra

Leave a Reply

Your email address will not be published.