Daily Current Affairs

22 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 22 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 22 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

22 October 2021 Current Affairs In English

Q1-When was the ’72nd Inter-Services’ Football Championship organized?

Answer – 15 to 20 October 2021
The ’72nd Inter-Services’ Football Championship was held at Maharaja Stadium, Kochi from 15 to 20 October 2021, in which teams of Indian Navy, Army Green, Army Red and Indian Air Force participated

Q2-Who has launched surveillance portal ‘WBPMP’ for Military Engineer Services?

Answer – Rajnath Singh
A web based surveillance portal ‘WBPMP’ for Military Engineer Services ‘MES’ has been launched by Defense Minister of India Rajnath Singh on 20 October 2021

Q3- On which day 52nd International Film Festival of India will be organized?

Answer – 20 to 28 November 2021
The 52nd edition of the International Film Festival of India ‘IFFI’ will be held in Goa from 20 to 28 November 2021. This festival will be organized in a hybrid format

Q4-India has sent the first consignment of Nano Nitrogen Liquid Fertilizer to which country?

Answer – Sri Lanka
India has sent the first consignment of 3.1 million liters of high quality non-harmful Nano Nitrogen Liquid Fertilizer to Sri Lanka to help Sri Lanka in Maize and Paddy cultivation

Q5-Which day is observed as ‘International Cooks Day’?

Answer – 20 October 2021
Every year October 20 is celebrated worldwide as ‘International Cook’s Day’. The main objective of celebrating this day is to create awareness about the profession and to celebrate it

Q6-Which day is celebrated as ‘Valmiki Jayanti’?

Answer – 20 October 2021
According to the Hindu lunar calendar, the 15th day of Shukla Paksha in the month of Ashwin is celebrated as ‘Valmiki Jayanti’ for the year 2021, this day was celebrated on 20 October 2021

Q7-Who addressed the joint meeting of CVC-CBI?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister of India Narendra Modi has addressed a joint conference of Central Vigilance Commission ‘CVC’ and Central Bureau of Investigation ‘CBI’ in Gujarat state on 20 October 2021

Q8-Which space agency selected the proposal of ‘Gamma-ray Telescope’ to chart the evolution of galaxy?

Answer – NASA
To study the history of the birth, death of stars and the formation of chemical elements in the galaxy, the US space agency ‘NASA’ has selected a proposal for a new space telescope ‘Gamma-ray Telescope’

Q9-Which day is celebrated as ‘Abhidhamma Day’?

Answer – 20 October 2021
Recently, 20 October 2021 has been celebrated as ‘Abhidhamma Day’. This day is celebrated on the full moon of the 7th month of the Burmese lunar year.

Q10-Which day is observed as ‘World Osteoporosis Day’?

Answer – 20 October 2021
Every year 20 October is celebrated worldwide as ‘World Osteoporosis Day’ with the aim of raising awareness about the disease

Leave a Reply

Your email address will not be published.