Daily Current Affairs

22 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 22 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 22 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

22 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Where will Kerala’s first ‘Caravan Park’ be built?

Answer – Vagamon
Under the new caravan tourism policy of the state government of Kerala, the first caravan park in Kerala will be built at Vagamon in Idukki district and will be opened on 25 February 2022

Q2-Which day is observed as ‘World Social Justice Day’?

Answer – 20 February 2022
Recently 20 February 2022 has been celebrated as ‘World Social Justice Day’ This day is celebrated to see how social justice affects poverty alleviation

Q3-Recently which actor has been chosen by Krishi Network as the brand ambassador?

Answer – Pankaj Tripathi
Recently actor Pankaj Tripathi has been selected by Krishi Network as its brand ambassador and the actor has invested in start-ups

Q4- Recently whose book ‘How to Prevent the Next Pandemic’ has been launched?

Answer – Bill Gates
Recently a book titled ‘How to Prevent the Next Pandemic’ has been launched by Microsoft co-founder and billionaire philanthropist Bill Gates

Which state topped in solar electrification under Q5-Saubhagya Yojana?

Answer – Rajasthan
Rajasthan state tops in solar electrification under Saubhagya scheme This state has electrified maximum number of houses through solar-based standalone system

Q6-Recently by whom the first colored souvenir coin on ‘Panchtantra’ has been launched?

Answer – Nirmala Sitharaman
Recently in February 2022 the first colored souvenir coin of ‘Panchtantra’ has been launched by Finance Minister Nirmala Sitharaman

Q7-Recently who has bought 25% stake in startup TWO for $15 million?

Answer – Jio Platforms
Recently Jio Platforms has bought 25% stake in US-based deep-tech startup company TWO Platforms for $15 million

Q8-Recently who has been selected as ‘Business Standard Banker of the Year’?

Answer – Sandeep Bakshi
Recently Sandeep Bakshi, MD and CEO of ICICI Bank has been selected as Business Standard Banker of the Year 2020-21 Sandeep Bakshi took charge in October 2018

Q9-Which has become the first country to allow drones to fly in civilian airspace?

Answer – Israel
Recently Israel has become the first country in the world to allow drones in civilian airspace by Israel’s Ministry of Transport and Road Safety

Q10 – Recently who has launched QR code-based system?

Answer – Manoj Sinha
Recently in February 2022, the Governor of Jammu and Kashmir, Manoj Sinha has launched a QR code-based mechanism. It is the first of its kind in the country for authentication and labeling of handmade carpets of Jammu and Kashmir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *