Daily Current Affairs

22 August 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 22 August 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 22 August 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

22 August 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently Narayan passed away, what was he a famous?

Answer – tribal novelist
Recently, on 16 August 2022, Kerala’s eminent first tribal novelist and short story writer Narayana passed away at the age of 82. He received the Sahitya Akademi Award for his first novel ‘Kocharethi’ in the year 1999

Q2- On which day 17th Pravasi Bharatiya Divas will be organized in Indore?

Answer – January 2023
17th Pravasi Bharatiya Divas PBD will be organized in Indore in January 2023. It is celebrated in the memory of Mahatma Gandhi’s return to India from South Africa on 9th January 1915

Q3-Which state government has given official sports status to Dahi Handi?

Answer – Maharashtra
Recently Maharashtra State Government Eknath Shinde has given Dahi Handi the status of an official sport in the state Government will now start Pro Dahi Handi competitions

Q4- Recently which day has been celebrated as World Photography Day?

Answer – 19 August 2022
Recently, 19 August 2022 has been celebrated as World Photography Day, this day is celebrated every year with the aim of paying tribute to the photographers who have contributed in the field of photography.

Q5-Recently which day has been observed as World Mosquito Day?

Answer – 20 August 2022
Recently, 20 August 2022 has been celebrated as World Mosquito Day, in the year 1897, British doctor Sir Ronald Ross discovered malaria, which is celebrated to mark this day.

Q6-Recently which day is celebrated as the 78th birth anniversary of Rajiv Gandhi?

Answer – 20 August 2022
Recently, 20 August 2022 has been celebrated as the 78th birth anniversary of former Prime Minister Rajiv Gandhi. Rajiv Gandhi was the sixth Prime Minister of India. He served as the Prime Minister of India from the year 1984 to 1989

Q7-Which day will Dr S Jaishankar leave for Brazil, Paraguay and Argentina?

Answer – 22 August 2022
External Affairs Minister Dr S Jaishankar will leave for Brazil, Paraguay and Argentina on an official visit from 22 to 27 August 2022, this will be his first visit to South America

Q8-Recently which day has been celebrated as the 104th birth anniversary of Dr. Shankar Dayal Sharma?

Answer – 19 August 2022
Recently, 19th August 2022 has been celebrated as the 104th birth anniversary of former President Dr. Shankar Dayal Sharma, he was the 9th President of India, he served as the President from the year 1992 to 1997

Q9-Recently which day is celebrated as Renewable Energy Day?

Answer – 20 August 2022
Recently 20 August 2022 has been celebrated as Renewable Energy or Renewable Energy Day. This day is celebrated to raise awareness about the developments related to the adoption of renewable energy in India

Q10-Recently Samar Badru Banerjee passed away, what was he a famous?

Answer – Former Olympic football captain
Recently in August 2022, former India football team captain Samar Badru Banerjee passed away. He led India to a historic fourth place in the 1956 Melbourne Olympics and was awarded the Mohun Bagan Ratna in the year 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *