Daily Current Affairs

22 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 22 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 22 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

22 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has become the new MD and CEO of ‘Indian Bank’?

Answer – Shanti Lal Jain
Recently, Shanti Lal Jain has been approved by the Appointments Committee of the Cabinet ‘ACC’ as the new MD and CEO of ‘Indian Bank’ and is currently the Executive Director of Bank of Baroda

Q2-Which day is observed as ‘World Mosquito Day’?

Answer – 20 August 2021
Every year 20 August is celebrated as ‘World Mosquito Day’ This day is celebrated to raise awareness about the diseases and diseases caused by mosquitoes

Q3-Which day is celebrated as ‘Renewable Energy Day’?

Answer – 20 August 2021
Every year 20 August is celebrated in India as ‘Renewable Energy Day’, this day is celebrated to raise awareness about the importance of renewable energy resources and on the occasion of the birth anniversary of late Prime Minister Rajiv Gandhi

Q4-Who has been elected as the new Lokayukta of Maharashtra?

Answer – Vidyasagar M. Kanade
On 19 August 2021, former Bombay High Court judge Justice Vidyasagar M. Kanade has been sworn in as the new Lokayukta of the state of Maharashtra. He was administered the oath by Maharashtra Governor Bhagat Singh Koshyari

Q5-Which state government has released Rs 23.19 crore for the flood victims?

Answer – Madhya Pradesh
The Madhya Pradesh state government has transferred more than Rs 23.19 crore online to the accounts of flood-affected people in the districts of Gwalior-Chambal division and Vidisha and the government has so far transferred more than Rs 52 crore to the flood victims.

Q6-Who has been elected as the President of ‘IEG Society’?

Answer – N K Singh
NK Singh has been elected as the new President of the Economic Development Institute ‘IEG Society’.

Q7-Recently who has been elected as the Secretary of the Ministry of Information and Broadcasting?

Answer – incomplete moon
Aparbha Chandra, a 1988 batch IAS officer of Maharashtra cadre has been selected as Secretary, Ministry of Information and Broadcasting and presently Aparbha Chandra is working as Secretary in the Ministry of Labor and Employment

Q8-Which day is celebrated as ‘Jayanti of Rajiv Gandhi’?

Answer – 20 August 2021
Former Prime Minister Rajiv Gandhi’s 20th August 2021 is celebrated as the 77th birth anniversary.

Q9- In which state ‘Neelakurinji flowers’ have bloomed after 12 years?

Answer – Karnataka
Blue colored Neelakurinji flowers have been found blooming in the Mandalpatti hills of Karnataka state, which blooms once every 12 years. This time the Neelakurinji bridges have covered an area of ​​more than 10 acres covering the Shalom Hills. p>

Q10-Recently ‘Om Nambiar’ passed away, was he a famous?

Answer – Athletics Coach
Recently in August 2021, athletics coach ‘Om Nambiar’ passed away in Kozhikode. He served the Indian Air Force for 15 years and retired as a Havildar in the year 1970

Leave a Reply

Your email address will not be published.