Daily Current Affairs

21 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 21 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 21 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

21 October 2021 Current Affairs In English

Q1-The Chief Minister of which state ‘BS Yediyurappa’ has been honored with the ‘Super Corona Warrior’ award?

Answer – Karnataka
On 19 October 2021 the Chief Minister of Karnataka state ‘BS Yediyurappa’ has been conferred with ‘Super Corona Warrior’ award at Honali near Davanagere in the state

Q2-IOC ‘EB’ has celebrated its 100th anniversary on which day?

Answer – 18 October 2021
Recently on 18 October 2021, the International Olympic Committee ‘IOC’ Executive Board ‘EB’ has celebrated its 100th anniversary, in memory of Pierre de Coubertin was laid by IOC President and IOC Vice President

Q3-Who has been chosen by the Bajaj Group as its Executive Director-Finance?

Answer – Gopal Agarwal
Recently from 14th October 2021, Bajaj Group has announced to appoint Gopal Agarwal as its Executive Director-Finance Gopal Agarwal has also held leadership positions in SBI Caps and Adani Group etc.

Q4-Recently who has been appointed as the new CMD of National Research Development Corporation?

Answer – Amit Rastogi
Amit Rastogi has been elected as the new Chairman and MD of National Research Development Corporation ‘NRDC’ on 18 October 2021. Amit Rastogi has spent 34 years in the Indian Navy before this

Q5-Recently RBI has imposed monetary penalty of Rs 1.95 crore on which bank?

Answer – Standard Chartered Bank, India
Recently Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed monetary penalty of Rs 1.95 crore on Standard Chartered Bank, India for non-compliance of directions on ‘Customer Protection – Limited Liability of Customers in Unauthorized Electronic Banking Transactions’

Q6-Which state government has announced Rs 18,500 crore crop loan to farmers?

Answer – Rajasthan
For the financial year 2021-22, the Rajasthan state government has announced to distribute crop loans of Rs 18,500 crore to all the farmers of the state, this loan will be distributed by cooperative banks

Q7- On which day the foreign ministers of ‘India, Israel, USA and UAE’ held virtual meeting?

Answer – 18 October 2021
On 18 October 2021, External Affairs Minister of India ‘S. Jaishankar’ Israel’s Foreign Minister ‘Yair Lapid’ US Secretary of State ‘Antony Blinken’ and UAE Foreign Minister ‘Sheikh Abdullah Brin Zayed Al Nahyan’ held their first virtual meeting

Q8-Recently RBI has imposed a fine of Rs 1 crore on which bank for non-compliance?

Answer – State Bank of India ‘SBI’
Recently the Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed a fine of Rs 1 crore on State Bank of India ‘SBI’ due to deficiencies in regulatory compliance

Q9-Recently, who has been elected by the mutual fund industry body ‘AMFI’ as its chairman?

Answer – A. Balasubramaniam
Recently mutual fund industry body ‘AMFI’ has appointed Aditya Birla Sun Life AMC Managing Director and CEO A.K. Balasubramaniam as its President

Q10-Russia and which country conducted the naval exercise ‘Joint Sea 2021’ in the Sea of ​​Japan?

Answer – China
Russia’s Peter the Great Gulf, Russia and China’s joint naval exercise ‘Joint Sea 2021’ in the Sea of ​​Japan began on 14 October 2021 and ended on 17 October 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.