Daily Current Affairs

21 June 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 21 June 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 21 June 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

21 June 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently Digital University Kerala, C-MET has tied up with whom?

Answer – Tata Steel
Recently Digital University Kerala Center for Materials for Electronics Technologies has entered into an agreement with Tata Steel to set up the first Graphene Research and Innovation Center

Q2- Recently who has launched the historic torch relay of 44th Chess Olympiad?

Answer – Narendra Modi
Recently, on 19 June 2022, in New Delhi, the Prime Minister of India, Narendra Modi has launched the historic torch relay for the 44th Chess Olympiad

Q3- Recently with whom has the Delhi Transport Corporation (DTC) signed an agreement to develop a state-of-the-art bus terminal?

Answer – Delhi Metro Rail Corporation DMRC
Recently on 17th June 2022, Delhi Transport Corporation DTC has entered into an agreement with Delhi Metro Rail Corporation DMRC for the development of Land Parcel and Bus Terminals in Delhi

Q4- Recently who has received M.S. Dhoni’s record broken?

Answer – Dinesh Karthik
Recently, on 17 June 2022, Dinesh Karthik has become the oldest Indian cricketer to score a half-century in T20Is. Dinesh Karthik defeated M.S. Has broken the mark set by Dhoni. He has made this record against South Africa in the year 2022

Q5- Recently on which day the meeting of the Joint Consultative Commission between Bangladesh and India was held?

Answer – June 19, 2020
Recently on 19th June 2022 the first Physical Joint Consultative Commission meeting between India and Bangladesh was held in New Delhi

Q6- Recently with whom has the Indian Navy signed an agreement for cooperation in meteorology?

Answer – NCMRWF
Recently, on 17 June 2022, the Indian Navy has entered into an agreement with the National Center for Medium Range Weather Forecasting (NCMRWF) for cooperation in meteorology and oceanography.

Q7- On which day the 14th BRICS summit will be held in Beijing?

Answer – 23 June 2022
14th BRICS summit will be held in Beijing on 23rd June 2022 which will be chaired by China Currently BRICS includes 5 countries, South Africa, China, India, Russia and Brazil and BRICS was established in the year 2009

Q8- Recently which state has become the first to start girl child panchayat?

Answer – Gujarat
Recently India’s first Balika Panchayat has been started in the state of Gujarat which aims to promote the social and political development of girls and will be managed by girls in the age group of 11-21 years

Q9- Which airport has been ranked as the best in India and South Asia recently?

Answer – Bangalore Airport
Recently Bengaluru Kempegowda International Airport has won the title of Best Area Airport at the 2022 Skytrax World Airport Awards in India and South Asia

Q10- Recently India and which country has launched logo to celebrate diplomatic relations?

Answer – Vietnam
Recently in June 2022, Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister of India and Mr. Bui Thanh Son, Foreign Minister of Vietnam, launched the United logo in Celebration of 50 Years of Diplomatic Relations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *