Daily Current Affairs

21 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 21 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 21 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

21 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has launched ‘Karkhandar Yojana’?

Answer – Jammu and Kashmir
The State Government of Jammu and Kashmir has started ‘Karkhandar Yojana’ for weavers and artisans and it has been implemented in the entire Union Territory by Directorate of Handicrafts and Handlooms Kashmir/Jammu

Q2-Recently ‘Hefajat-e-Islam Junaid Babunagari’ of which country passed away?

Answer – Bangladesh
Recently in August 2021, the head of Bangladesh’s radical Islamic organization ‘Hefajat-e-Islam Junaid Babunagari’ passed away. He was made the head of Hefajat-e-Islam in the year 2020.

Q3-Recently Intel India has collaborated with which IIT institute?

Answer – SINE-IIT Bombay
Intel India announces collaboration with Society for Innovation and Entrepreneurship ‘SINE-IIT Bombay’ to launch Plugin Alliance

Q4-Who has resigned as CEO of BARC India?

Answer – Sunil Lulla
Sunil Lulla has recently resigned from the post of Chief Executive Officer of television viewership monitoring agency BARC (Broadcast Audience Research Council) India Sunil Lulla became the CEO of the company in October 2019

Q5-The Chief Minister of Assam has announced to preserve which jail as a heritage site?

Answer – Jorhat Jail
The Chief Minister of the state of Assam ‘Himanta Biswa Sarma’ has announced to preserve the Jorhat Central Jail as a heritage site on 19th August 2021. was done

Q6 – What is the position of India in terms of adoption of crypto?

Answer – other
India has come second in terms of crypto adoption after Vietnam, according to a new report by Blockchain Data Platform, worldwide crypto adoption has increased by more than 881% in the year 2020

Q7-Who has announced the inauguration of the country’s first smog tower?

Answer – Arvind Kejriwal
On 23 August 2021, Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal will inaugurate the country’s first smog tower at Baba Kharak Singh Marg, Connaught Place, Delhi. This smog tower will clean 1,000 cubic meters of air per second

Q8-Recently ‘Anand Kannan’ passed away, was he a famous?

Answer – Actor
Recently in August 2021, Tamil actor Anand Kannan passed away and he was also a part of a science fiction Tamil film Adisaya Ulagam ‘2012’ and popular TV host

Q9-Recently who has resigned as the CEO of Ujjivan Small Finance Bank?

Answer – Nitin Chugh
Nitin Chugh has resigned from the post of Managing Director and Chief Executive Officer of Ujjivan Small Finance Bank and will step down with effect from the end of his tenure on 30th September 2021

Q10-Which highway has become India’s first e-vehicle friendly highway?

Answer – Delhi-Chandigarh Highway
Delhi-Chandigarh Highway has become India’s first e-vehicle friendly highway. The highway now houses a network of solar-based electric vehicle charging stations set up by Bharat Heavy Electricals Limited under the FAME-1 scheme of the Ministry of Heavy Industries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.