Daily Current Affairs

20 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 20 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 20 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

20 September 2021 Current Affairs In English

Q1-When is ‘International Equal Pay Day’ observed?

Answer – 18 September 2021
Every year 18 September is celebrated as ‘International Equal Pay Day’. The purpose of celebrating this day is to spread awareness to promote action towards achieving equal pay for work of equal value

Q2-Who has been sworn in as the Governor of Tamil Nadu state?

Answer – Ravindra Narayan Ravi
Recently Ravindra Narayan Ravi has been elected as the Governor of Tamil Nadu State, before this the Governor of Tamil Nadu State was ‘Banwarilal Purohit’, Chief Justice of Madras High Court Sanjiv Banerjee administered the oath of office to Ravindra Narayan Ravi on 17 September 2021. is

Q3-When is ‘World Water Monitoring Day’ celebrated?

Answer – 18 September 2021
Every year 18 September is celebrated as ‘World Water Monitoring Day’ The purpose of celebrating this day is to increase public awareness and participation in water monitoring and protection of water resources around the world

Q4-Researchers of which institute of technology have developed a device to generate electricity from raindrops?

Answer – IIT Delhi
Researchers at IIT Delhi have developed a device to generate electricity from raindrops, water droplets, water currents and even ocean waves

Q5-Who has launched a commemorative postage stamp in Srinagar?

Answer – Duvesingh Chauhan
On 17 September 2021, Union Minister of State for Communications Duwesingh Chouhan has launched a commemorative postage stamp in Srinagar which was issued in his honor on the 515th birth anniversary of Jaimal Rathore in Srinagar

Q6-When was the ‘G-33 Virtual Informal Ministerial Meeting’ held?

Answer – 16 September 2021
On 16 September 2021, Indonesia held the G-33 Virtual Informal Ministerial Meeting to discuss the G-33’s agricultural priority issues and the way forward for the 12th Ministerial Conference held from 30 November 2021 to 03 December 2021. was held

Q7-Where new passenger terminal building has been inaugurated to boost connectivity between India and Bangladesh?

Answer – Petrapole
A new passenger terminal building to boost connectivity between India and Bangladesh has been inaugurated at the Integrated Check Post ‘ICP’ at Petrapole on 17 September 2021

Q8-Who participated in the ‘G-20 Sherpas meeting’?

Answer – Piyush Goyal
The 2-day virtual meeting of G-20 Sherpas was attended by Commerce Minister Piyush Goyal on 15 and 16 September 2021 and the meeting was chaired by ‘Luigi Mattiolo’, G-20 Sherpa Ambassador to Italy

Q9-When is ‘World Bamboo Day’ celebrated?

Answer – 18 September 2021
Every year 18 September is celebrated as ‘World Bamboo Day’ This day is celebrated to raise awareness about fast growing grass plants and bamboo

Q10-Which day is observed as ‘International Red Panda Day’?

Answer – 18 September 2021
The third Saturday of every September is celebrated as ‘International Red Panda Day’ In the year 2010, the Red Panda Network started International Red Panda Day

Leave a Reply

Your email address will not be published.