Daily Current Affairs

20 November 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 20 November 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 20 November 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

20 November 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is celebrated as ‘World Philosophy Day’?

Answer – 18 November 2021
Every year the third Thursday of November is celebrated as ‘World Philosophy Day’ for the year 2021. This day is celebrated on 18 November 2021

Q2-Which day is celebrated as 241st Corps Day by Madras Sappers?

Answer – 18 November 2021
Madras Sappers celebrated its 241st Corps Day on 18th November 2021. Its birth was officially recognized by the Corps of Engineers of the Indian Army in the year 1780

Q3-According to whom is the valley the number of tobacco users globally since 2015?

Answer – ‘WHO’s Global Tobacco Trends Report
According to the fourth World Health Organization ‘WHO’ Global Tobacco Trends report released on 16 November 2021, the number of tobacco users globally decreased to 1.30 billion in the year 2020, as compared to 1.32 billion in the year 2015

Q4-Who has started the self-inspired Adarsh ​​Gram Yojana in Sui village?

Answer – Ram Nath Kovind
On November 17, 2021, President Ram Nath Kovind has launched Self inspired Adarsh ​​Gram Yojana

Q5-Which day is celebrated as ‘International Students Day’?

Answer – 17 November 2021
Every year November 17 is celebrated as ‘International Students’ Day’. In 1939, during the Second World War, the Nazis attacked Czech universities in Prague and killed hundreds of children, this day is celebrated in memory of those children. goes

Q6-Who has inaugurated the rebuilt Rezang La War Memorial in Ladakh?

Answer – Rajnath Singh
A newly reconstructed war memorial at Rezang La, Ladakh has been inaugurated by Union Defense Minister Rajnath Singh on 18 November 2021

Q7-Who inaugurated the first global innovation summit in pharmaceuticals sector?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the first Global Innovation Summit in Pharmaceuticals on 18 November 2021 with an aim to highlight the immense growth potential in the Indian pharma industry

Q8-Which day is observed as ‘World Pancreatic Cancer Day’?

Answer – 18 November 2021
Every year the third Thursday of November is observed as ‘World Pancreatic Cancer Day’ for the year 2021. This day is observed on 18 November 2021

Q9-Who has delivered the keynote address at the Sydney Dialogue?

Answer – Narendra Modi
On 18 November 2021 the Prime Minister of India, Narendra Modi delivers the keynote address at the Sydney Dialogue The Sydney Dialogue was held from 17 to 19 November 2021 as an initiative of the Australian Strategic Policy Institute

Q10-Which country’s men’s compound team has won bronze medal in Asian Archery Championship?

Answer – Indian
On 17 November 2021 Indian men’s compound archers team defeated Bangladesh country to win bronze medal in Asian Archery Championship 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *