Daily Current Affairs

20 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 20 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 20 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

20 February 2022 Current Affairs In English

Q1- On which day Ladakh Scouts Regimental Center won the Men’s Ice Hockey Championship?

Answer – 17 February 2022
Recently on 17 February 2022, Ladakh Scouts Regimental Center defeated ITBP to win the 15th Chief Executive Councilor ‘CEC’ Cup of Men’s Ice Hockey Championship

Q2-Recently who has been elected as the President of Burkina Faso?

Answer – Paul-Henri Sandogo Damiba
Recently, Burkina Faso’s military leader Lieutenant Colonel Paul-Henri Sandogo Damiba has been elected as the President of Burkina Faso. Burkina Faso’s capital is Ouagadougo

Q3-Recently who has unveiled the ‘Gujarat Biotechnology Policy 2022-27’?

Answer – Bhupendra Patel
Recently the Chief Minister of Gujarat state Bhupendra Patel has unveiled a new biotechnology policy ‘Gujarat Biotechnology Policy 2022-27’ for the coming 5 years

Q4-Which state government has announced the launch of ‘Project Aarohan’ to sharpen the skills of the students?

Answer – Assam
Recently the state government of Assam has started a 4 year counseling program named Project Aarohan to provide guidance to the students and sharpen their skills

Q5-Recently Sky Air has tied up with which state government for the delivery of medicines?

Answer – Himachal Pradesh
Recently, Drone delivery-tech firm Sky Air has tied up with the Himachal Pradesh state government for the delivery of medicines and agricultural commodities in the state of Himachal Pradesh

Q6- On which day the Ministry of Tourism has signed MoU with Alliance Air Aviation Limited?

Answer – 17 February 2022
Recently on 17 February 2022, the Ministry of Tourism has signed an agreement with Alliance Air Aviation Limited ‘AAAL’ in New Delhi

Q7- On which day joint security exercise was organized at Port Blair airfield?

Answer – 16 February 2022
Recently on 16 February 2022 a joint security exercise was organized by Andaman and Nicobar Command ‘ANC’ at Port Blair airspace

Q8-Recently who has received ‘Business Leader of the Year Award’?

Answer – Yohan Poonawalla
Recently Mr. Yohan Poonawalla, Chairman and Director of various Poonawalla Group of Companies has been honored with 2022 ‘Business Leader of the Year Award’ by URJA Awards 2022 in February 2022

Q9- On which day India’s first water taxi service was inaugurated in Mumbai?

Answer – 17 February 2022
Recently on 17 February 2022, the first of its kind water taxi service in India was inaugurated by Union Shipping Minister Sarbananda Sonowal in the twin cities, Mumbai and Navi Mumbai.

Q10- On which day Vikram Sarabhai Children Innovation Center was launched?

Answer – 17 February 2022
Recently on 17th February 2022 Gujarat University Startup and Entrepreneurship Council has launched Vikram Sarabhai Children Innovation Center ‘VSCIC’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *