Daily Current Affairs

20 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 20 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 20 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

20 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently which state has honored ‘Tokyo Olympic medalists’?

Answer – Uttar Pradesh
Recently on 19th August 2021, the Uttar Pradesh state government has honored the team members of Uttar Pradesh and the Tokyo Olympic medalists at Lucknow. 2 crores for gold medalists, 1.50 crores for silver medalists and bronze medalists. 1 crore cash reward given by the state government

Q2-Recently India and which country has conducted ‘Maritime Exercise’?

Answer – Vietnam
INS Ranvijay and INS Kora with Vietnam People’s Navy frigate VPNS Ly Thai To (HQ-012) on 18 August 2021 conducted bilateral maritime exercises in South China Sea. The exercise included weapon firing exercises, surface warfare exercises and helicopter operations. /p>

Q3-Which day is celebrated as ‘World Photography Day’?

Answer – 19 August 2021
Every year August 19 is celebrated as ‘World Photography Day’. This day is celebrated all over the world to celebrate the history of photography and the arts, crafts, science. happened

Q4-The Governor of which state has issued 8 postcard ‘covers’?

Answer – Rajasthan
On 18th August 2021, the Governor of Rajasthan state ‘Kalraj Mishra’ has issued 8 postcard ‘covers’ on the art, craft and culture of the state and made by the Department of Posts

Q5-Which state has announced to set up ATS training center in ‘Islamic Madrasa’?

Answer – Uttar Pradesh
The Uttar Pradesh state government has decided to set up a training center for Anti-Terrorist Squad ‘ATS’ commandos at the famous Deoband for Islamic Madrasa Darul Uloom Deoband in Saharanpur where more than one and a half dozen ATS officers will be deputed

Q6- Who has been chosen as the festive chairperson of ‘MAMI’?

Answer – Priyanka Chopra
Almost 4 months after Deepika Padukone stepped down as ‘Mumbai Academy of Moving Image MAMI’, Priyanka Chopra Jonas has been announced as the President of Jio MAMI Film Festival

Q7-Recently which country has stopped export and import from India?

Answer – Taliban
The Taliban country has banned exports and imports with India and this information has been given by the Federation of India Export Organization ‘FIEO’ Taliban has banned the movement of cargo, which has stopped exports and imports from Taliban in India. p>

Q8-Where is a new species of algae ‘Mermaid’ found?

Answer – Andaman Islands
A new plant species has been bred by Indian biologists in the Andaman Islands.

Q9-India has launched ‘UNITE AWARE’ with whom?

Answer – United Nations
On 18 August 2021, India has launched a technology platform ‘UNITE AWARE’ in collaboration with the United Nations to ensure the safety and security of peacekeepers working in increasingly complex and risky environments around the world. >

Q10-In which university a medical college and hospital will be established?

Answer – Jawaharlal Nehru University
Jawaharlal Nehru University has approved a proposal to set up a medical college and a hospital in its university campus and this hospital will offer super-specialty treatment including cardiology, neurology and pulmonology

Leave a Reply

Your email address will not be published.