Daily Current Affairs

19 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 19 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 19 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

19 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been elected as the new Prime Minister of Norway?

Answer – Jonas Gahr Store
Jonas Gehr Storr has been elected as the new Prime Minister of Norway on 14 October 2021 and Aniken Scharning Huitfeld has been elected as the new Foreign Minister of Norway

Q2- Recently who has launched the app ‘Know Your Postman’?

Answer – Mumbai Postal Department
On the occasion of National Postal Day on 16 October 2021, Mumbai Postal Department has launched mobile application ‘Know Your Postman’

Q3- Which country’s football team has won the ‘SAFF’ championship for the 8th time?

Answer – India
India has won the South Asian Football Federation ‘SAFF’ championship for the 8th time by defeating Nepal 3-0 on 16 October 2021 India has got this victory under the leadership of head coach ‘Igor Stimac’

Q4-The central government has issued a notification for the appointment of seven new judges in which state?

Answer – Gujarat
On 16 October 2021, the Central Government has issued a notification for the appointment of seven new judges in the Gujarat High Court, namely Mauna Bhatt, Hemant Prachhak, Sameer Dave, Sandeep Bhatt, Nirala Mehta, Nisha Thakor and Anirudh Mai

Q5- On which day ‘Food Tech Summit 2021’ was organized?

Answer – 16 October 2021
Under the Prime Minister’s Micro Food Processing Enterprise Formalization Scheme ‘PMFME’, the Ministry of Food Processing Industries organized ‘Food Tech Summit 2021’ on 16 October 2021

Q6-When will the second edition of Naval Commanders’ Conference 2021 be held?

Answer – 18 to 22 October 2021
The second edition of Naval Commanders’ Conference 2021 will be held in New Delhi from 18 to 22 October 2021 and will be addressed by Defense Minister Rajnath Singh

From Q7-17 to 21 October 2021, External Affairs Minister S. Which country will Jaishankar visit?

Answer – Israel
Between 17 and 21 October 2021, External Affairs Minister S. Jaishankar will be on a visit to the country of Israel, this visit is being done at the invitation of the Foreign Minister of Israel ‘Yair Lapid’ and the alternate Prime Minister

Q8-Who has won the ‘Global Peace Photo Award’?

Answer – Aadhya Arvind
Aadhya Aravind, a 7-year-old girl from Bangalore, has won the ‘Global Peace Photo Award’, Aadhya Aravind receives 1,000 Euros, a medal and will also visit the Austrian Parliament

Q9- On which day ‘Red Light On, Gaadi Off’ initiative started in Delhi?

Answer – 18 October 2021
The ‘Red Light On, Car Off’ initiative has started in Delhi from 18 October 2021. This initiative will run from 18 October 2021 to 18 November 2021, for the first time this campaign was started in the year 2020 to save fuel and reduce air pollution

Q10-Which day is observed as ‘International Poverty Alleviation Day’?

Answer – 17 October 2021
Every year October 17 is celebrated as ‘International Poverty Eradication Day’ all over the world, this day is celebrated with the aim of reducing poverty and finding ways to eradicate it. This day was first celebrated in the year 1987 in Paris, France. was celebrated

Leave a Reply

Your email address will not be published.