Daily Current Affairs

19 March 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 19 March 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 19 March 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

19 March 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently which university has tied up with Sedulity Solution?

Answer – Jammu University
Recently, Jammu University has tied up with Sedulity Solutions to set up a Center for Cyber ​​Security and Cyber ​​Forensic Solutions with Sedulity Solutions & Technologies based in Delhi

Q2-Recently Karolina Bilawska of which country has been crowned Miss World 2021?

Answer – Poland
Poland’s Karolina Bilawska has been crowned Miss Universe of the year 2021 at the 70th edition held at the Coca-Cola Music Hall in San Juan, Puerto Rico on 16 March 2022

Q3- On which day the United Nations has declared International Day to Combat Islamophobia?

Answer – 15 March 2022
The United Nations General Assembly has unanimously declared 15 March every year as the International Day to Combat Islamophobia

Q4-Recently which country has launched ‘Rosgram’ instead of Instagram?

Answer – Russia
Recently, on 28 March 2022, Russia has decided to launch ‘Rosgram’ instead of Instagram, its layout will have a strong similarity to Instagram

Q5-Recently who has constructed multi-storey facility for flight control system?

Answer – DRDO
Recently DRDO has constructed a multi-storey facility for flight control system in record 45 days. This project will cost around Rs 15,000 crore

Q6-Recently who has completed the acquisition of Essar’s 1,200 MW Mahan project?

Answer – Adani Power
Recently, Adani Power has taken over the 1,200 MW thermal power project of Mahan Essar Power in Madhya Pradesh. It is a 1,200 MW thermal power plant in Singrauli district of Madhya Pradesh

Q7-Recently with how much billion dollars Mukesh Ambani has become the richest person in Asia?

Answer – $103 billion
Recently, Mukesh Ambani, the chairman of Reliance Industries Limited, has become the richest person in Asia with a net worth of $ 103 billion, according to the Global Rich List compiled by research platform Hurun.

Q8-Recently which filmmaker has been awarded the Royal Knighthood?

Answer – Steve McQueen
Recently, on 16 March 2022, Oscar-winning British director Steve McQueen has been honored with Royal Knighthood at Windsor Calais, this honor was presented by Princess Anne.

Q9-Recently who has been selected for the UK Children’s Book Award?

Answer – Manjeet Mann
Recently Indian-origin author Manjit Mann has been selected for the UK Children’s Book Award, he has been selected for the UK country’s ‘Yoto Carnegie Medal’ for his children’s book ‘The Crossing’.

Q10-Recently the 2 time WWE World Champion passed away, what was his name?

Answer – Scott Hall
Recently in March 2022, Scott Hall of WWE Icon passed away He is a 2 time World Champion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *