Daily Current Affairs

19 June 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 19 June 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 19 June 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

19 June 2022 Current Affairs In English

Q1- Recently who has been crowned Mrs India World 2022-23?

Answer – Sargam Skills
Recently Mrs India World 2022-23 held in Mumbai on 15th June 2022 was crowned by Sargam Kaushal as well as Mrs Juhi Vyas was crowned the first runner up

Q2- Recently which state government has started Ennam Ezhuthan scheme?

Answer – Tamil Nadu
Recently Ennam Ezhuthan scheme has been launched by Tamil Nadu Chief Minister MK Stalin in June 2022. The objective of this scheme is to ensure basic literacy by the year 2025

Q3- Recently who has been elected as the new head of PCI?

Answer – Justice Ranjana Prakash
Recently, former Supreme Court judge Justice Ranjana Prakash Desai has been elected as the new President of Press Council of India PCI, before this post was Justice Chandramouli Kumar Prasad, whose term ended in November 2021.

Q4- Recently the government has increased the maximum age limit for Agneepath Recruitment Scheme by how many years?

Answer – 23 years
Recently the Central Government has increased the age limit from 21 years to 23 years for Agneepath Recruitment Scheme. This relaxation will be given only once for the proposed recruitment cycle for the year 2022

Q5- Recently on which day India and Japan held the first Finance Dialogue?

Answer – 16 June 2022
Recently, on 16 June 2022, the first finance dialogue between India and Japan was held in New Delhi, it was organized to exchange views of both the countries and the next talks will be held in Tokyo

Q6- Recently which day has been observed as a Global Day to Action for Desertification and Drought?

Answer – 17 June 2022
Recently June 17th, 2022 has been observed as a Global Day to Action for Desertification and Drought This day is observed annually on 17th June with the aim of raising awareness about desertification and the presence of drought

Q7- Recently who has inaugurated the Industrial Decarbonization Summit 2022?

Answer – Nitin Gadkari
Recently the Industrial Decarbonization Summit 2022 has been inaugurated by Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari in New Delhi on 16th June 2022

Q8- Recently on which day international literary festival ‘Unmesh’ has started in Himachal Pradesh?

Answer – 16 June 2022
Recently, on 16 June 2022, a three-day international literary festival ‘Unmesh’ has started at the historic Gaiety Theater in Shimla which has been inaugurated by the Union Minister of State for Culture, Arjun Ram Meghwal

Q9- Recently which day has been observed as International Day of Family Remittance?

Answer – 16 June 2022
Recently, 16 June 2022 has been celebrated as International Day of Family Remittance. This day was first celebrated in the year 2015

Q10- Recently on which day the first SAI Squash Court was inaugurated at Major Dhyan Chand Stadium?

Answer – 15 June 2022
Recently Squash Court was inaugurated by External Affairs Minister Dr S Jaishankar and Sports Minister Anurag Singh Thakur at Major Dhyan Chand Stadium, New Delhi on 15th June 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *