Daily Current Affairs

19 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 19 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 19 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

19 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently Adidas has tied up with which table tennis player?

Answer – Manika Quantity
Recently adidas has tied up with India’s top table tennis player Manika Matra, this agreement is focused on empowering women

Q2-Recently with whom has India signed a trade, investment agreement?

Answer – UAE
Recently on 18 February 2022, India has signed a trade and investment agreement with UAE ‘UAE’ during a virtual summit

Q3-Recently who has attended the first meeting of G20 Finance Ministers?

Answer – Nirmala Sitharaman
Recently on 17 February 2022, under the G20 Presidency of Indonesia, Finance Minister Nirmala Sitharaman has participated in the first meeting of G20 Finance Ministers and Central Bank Governors

Q4-Recently which state’s police has introduced ‘Smart Card Arms License’?

Answer – Delhi Police
Recently Delhi Police has introduced India’s first ‘Smart Card Arms License’ to provide technology-friendly digital services to the people

Q5-Recently ‘Action Plan 2022’ has been signed between India and which country?

Answer – Germany
Recently, on 16 February 2022, the 8th Annual Meeting of the Indo-Germany Working Group on Quality Infrastructure was held in which ‘Action Plan 2022’ has been signed between India and Germany

Q6- Recently ‘Dr. Chennaveera Kanavi passed away, what was he famous for?

Answer – Kannada litterateur
Recently in February 2022, eminent Kannada litterateur ‘Dr. ‘Chennaveera Kanavi’ passed away, Dr. Chennaveera Kanavi has written more than 15 books

Q7-Recently who has been awarded the highest civilian honor of Assam?

Answer – Ratan Tata
Recently, on 16 February 2022, the Chief Minister of Assam State Himanta Biswa Sarma honored Ratan Tata, the Chairman of the Tata Trust with the state’s highest civilian honor ‘Assam Baibhav’ in Mumbai.

Q8- On which day India has launched ‘National Hydrogen Policy’?

Answer – 17 February 2022
Recently, on 17 February 2022, India has launched the first part of the National Hydrogen Policy, the purpose of this policy is to promote green hydrogen production in India

Q9-Recently who has been named as a director on the central board of RBI?

Answer – Sanjay Malhotra
Recently, the Central Government has nominated Sanjay Malhotra as a Director on the Central Board of the Reserve Bank of India ‘RBI’. Presently Sanjay Malhotra works as the Secretary, Department of Financial Services

Q10-Which day is celebrated as the 75th Raising Day of Delhi Police?

Answer – 16 February 2022
Recently, on 16 February 2022, Delhi Police has celebrated its 75th Foundation Day, in which Union Home Minister Amit Shah attended the parade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *