Daily Current Affairs

19 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 19 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 19 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

19 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently the ‘Godfather of Sudoku’ passed away, what was his name?

Answer – Maki Kazi
Zeitgeist Number Puzzle Sudoku, known as the Godfather of Sudoku Producer Maki Kaji recently died in August 2021 Maki Kaji’s most famous creation ‘Sudoku’ came in the year 1983

Q2-Who has inaugurated the charging facility for electric vehicles in Mumbai?

Answer – Aditya Thackeray
Maharashtra State Environment Minister Aaditya Thackeray has inaugurated the charging facility for Electric Vehicles at Kohinoor Bhawan in Mumbai and this charging infrastructure has been installed by EV Charging Solutions brand Power Bank

Q3-Which bank has launched ‘FRUITS’ portal?

Answer – Karnataka Vikas Grameena Bank ‘KVGB’
Karnataka Vikas Grameena Bank ‘KVGB’ in association with Karnataka State Government has launched a first of its kind portal in the country ‘Farmer Registration and Integrated Beneficiary Information System FRUITS’ where land and other information of all farmers is being collected

Q4-Who will inaugurate various projects worth Rs 83 crore at Somnath temple in Gujarat?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of various projects worth Rs 83 crore in the historic Somnath temple of Gujarat state on 20 August 2021 and Prime Minister Narendra Modi is the chairman of Somnath Trust according to the temple administration

Q5-Which country has stopped development aid to Afghanistan?

Answer – Germany
Germany suspends development aid to Afghanistan after Taliban comes to power Development Minister Gerd Müller has announced that state support for development is currently suspended

Q6-Which country has signed a loan agreement with China

Answer – Sri Lanka
Sri Lanka has signed a loan agreement of 2 billion renminbi (US$308 million) with China for the COVID-19 response. Got it

Q7-Researchers from which country have calculated a new record figure for ‘Pi’?

Answer – Switzerland
Researchers in Switzerland have created a new world-record in the calculation of the mathematical constant ‘pi’ by touching the figure of 62.8tn of ‘pi’ using a supercomputer. This calculation took 108 days 9 hours and before that ‘pi’ was calculated up to the figure of 50tn

Q8-In which country a new ‘island’ has been formed by volcanic eruption?

Answer – Japan
An underwater volcanic eruption in Japan has created a new landmass, adding to the more than 6000 islands that make up the Japanese archipelago, a new additional landmass about 1,200 km south of Tokyo

Q9-Who has signed a contract worth Rs 5,375 crore with the US firm?

Answer – Hindustan Aeronautics ‘HAL’
Hindustan Aeronautics ‘HAL’ has signed a Rs 5,375 crore contract for the purchase of support services for 99 F404-GE-IN20 engines and Tejas Light Combat Aircraft ‘LCA’ with American GE Aviation and the engines will be supplied by 2029 /p>

Q10-Who has chaired the meeting of CCS?

Answer – Narendra Modi
Against the backdrop of the Taliban takeover of Afghanistan on 17 August 2021, Prime Minister Narendra Modi has chaired a meeting of the Cabinet Committee on Security, a government body that deals with issues of national security

Leave a Reply

Your email address will not be published.